YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Ocak 2012

Kar yağışı Sapanca Gölü için umut oldu

  • 17 Ocak 2012 Cumhuriyet

    Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, yağış olmaması nedeniyle su seviyesi oldukça düşen Sapanca Gölü'nde karla seviyenin normale döndüğünü bildirdi.

    Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, aralık ayında gölün su seviyesinde önemli oranda düşüş yaşandığını belirterek, son 6-7 yılın en düşük seviyelerinin görüldüğünü ifade etti.
    Göldeki su seviyesinin aralık ayında 29,90 olan alt sınır kotuna epey yaklaştığına dikkati çeken Keleş, şunları kaydetti:

    ''Su seviyesi 30,80 kotlarını görmüştü. Ancak geçtiğimiz hafta başlayan yağışlar ve hemen akabinde devam eden kar yağışlarıyla gölde sevindirici bir toparlanma oldu. Şu anda 31,17 fakat karların erimesiyle bu kot daha da yükselecektir. Kar suları yeraltı sularını beslemesi açısından büyük bir öneme sahip. Kar suları özellikle yüksek kesimlerde uzun süre erimeden duruyor. Bu da doğal bir depolama sağlıyor. Ayrıca, bu bölgelerde yerleşimin olmaması bu doğal kaynağın kirlenmeden kaynak suyuna dönüşmesini sağlıyor. Kar suları, yeraltı sularını beslediği gibi, yüzeysel kaynakları da besliyor. Son yağışlarla önümüzdeki dönemlerde su konusunda ciddi bir risk durumu beklemiyoruz.''
     
    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu