YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2012

“Geleceğin karar vericileri çocuklarla alternatif enerji eğitimi ve atölye programları” Şubat ayında başlıyor..

  • Santral Istanbul basın bülteninden derlenmiştir

    AB-Türkiye arasında sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesi ve kültürlerarası ilişkilere katkıda bulunmak amacı ile faaliyet gösteren AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Müzeler Hibe Programı çerçevesinde Haliç’te çocuklara yönelik bir proje başlatıldı. Müzelerde Yaşam Becerileri Eğitimi başlıklı projede, geleceğin karar vericileri çocuklarla alternatif enerji eğitimi ve atölye programları yürütülüyor.

    Haliç - Alibeyköy bölgesinde 7-12 yaş grubu 1280 ilköğretim öğrencisine santralistanbul’da alternatif enerji kaynakları eğitim programı ve atölye çalışmalarının düzenleneceği proje, Türkiye Özgür Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından yürütülüyor. Projeye, Londra Bilim Müzesi (London Science Museum) de partner olarak katkıda bulunuyor. Sosyo-ekonomik olarak gelişmekte olan Haliç bölgesindeki çocuklara müze ziyareti ve uygulamalı eğitim konusunda fırsat yaratmayı amaçlayan projeye katılan 1280 ilköğretim öğrencisi, bölgedeki okul yönetimleri tarafından belirlendi. Şubat’ta başlayan atölyeler,  Ekim 2012’ye kadar devam edecek.
    Çocuklar proje kapsamında santralistanbul’da, alternatif enerji kaynaklarının neler olduğu, kullanım alanları, avantajları gibi konularda oyunlar, aktiviteler ve çalışma kâğıtları ile yapılan interaktif bir eğitimin ardından kendi rüzgâr türbinlerini üretecekler ve buradan da elektrik elde edecekler. Projede, yenilenebilir ve tükenen enerji kaynaklarını kullanmanın önemi ve sonuçlarını fark etmenin, çocuklar için çok değerli yaşam becerileri kazandıracağı düşünülüyor. Enerji kaynakları ile ilgili sorumlulukların tümü yetişkinlere ait gözükse de, çocuklarda enerji konusunda bir bilinç oluşturmanın, aileler ve genel olarak yetişkin nüfus üzerinde yarattığı etkinin de projenin önemli sonuçlarından biri olması bekleniyor.
    www.eualternativenergy.org

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu