YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Haziran 2011

Şile plajları tehdit altında!

  • 14 Haziran 2011 CNNTürk

    Melen projesi kapsamında yatağı değiştirildiği iddia edilen Kabakoz Deresi'nin taşıdığı evsel atıklar, Şile'nin Kabakoz Köyü plajının doğal dengesini bozdu. Derenin taşıdığı atıkların çevredeki diğer plajları da tehdit ettiği belirtilirken, çevre sakinleri, önlem alınmamasından şikayetçi.

    Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Kabakoz Plajı'na gelen insanların denize giremediğini ve çevrenin ekolojik dengesinin bozulduğunu söyleyen köylüler, seslerini duyurabilmek için çevreci örgütlerin kendilerine yardım etmesini istiyor.

    Şile Tema Vakfı temsilcisi Gazeteci Faruk Ketenci, "Melen müteahhitlerinin çevreye verdiği hasar ve tahribatı yıllardır söylüyoruz, ama bu boyutta bir çevre felaketi ile ilk kez karşılaşıyoruz" dedi.

    Sorunun derenin akış yönü ile oynanmasından kaynaklandığını belirten Ketenci, "İş makineleri ile sahili yardılar. Coğrafi ve iklimsel koşullar göz ardı edildi ve en önemlisi denizin kirlenmesine neden oldular. Yeni açılan kanallar nedeniyle kıyılarda çamur birikti. Hafta sonu binlerce insan denize girmek için burayı tercih ediyor, ama hayal kırıklığı yaşayıp geri dönüyor" diye konuştu.

    Kabakoz Plajı'nda işletmeci olan Ayhan Yeniçeri ise plajda oluşan kum tepelerinin doğal olmadığını ve yakın bir zamanda plajda denize girmenin hayal olacağını söyledi.
     
    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu