YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2011

Çin de nükleerde ısrarlı


  • 26 Mart 2011 Radikal

    Çin yönetimi, Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunamiden sonraki radyasyon krizinden dolayı nükleer enerjiyi geliştirme planlarından vazgeçmeyeceklerini açıkladı.

    Çevre Koruma Bakanlığının Nükleer Güvenlik Müdürü Tien Ciaşu, nükleer enerji teknolojilerine tam güven duyduklarını belirterek, "en iyi nükleer güvenlik standartlarını belirlediklerini ve sanayileşmiş ülkeler arasında bunu kullandıklarını" ifade etti.

    Çinli yetkili, ülkenin en büyük gazetesi olan Halkın Günlüğü'nün internet sayfasında yer alan demecinde, ABD ve eski Sovyetler Birliği'nde meydana gelen kazalardan ders aldıklarını bildirdi.

    Tien, bu ay güvenliğin tekrar gözden geçirilmesi için, yeni projelerin onayını askıya aldıklarını, ancak nükleer enerjiyi devre dışı bırakmayacaklarını kaydederek, "Boğulma korkusu var diye yemek yemeyi bırakmayacağız" diye konuştu.

    Son 20 yılda 13 reaktörlü 7 santral inşa ettiklerini ve bunlarda herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmadığını belirten Tien, 53 reaktörlü 26 santral daha inşa etmeyi planladıklarını anlattı.

    Çin, 2020 yılında enerji ihtiyacının yüzde 15'ini petrol dışı kaynaklardan karşılama hedefi kapsamında, ihtiyacın yüzde 6'lık kısmını nükleer enerjiden elde etmeyi planlıyor. (aa)

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu