YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Ocak 2011

Onlar "çöp" değil

  • 05 Ocak 2011 ntvmsnbc

    Çevre ve Orman Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Mahir Erdem, Türkiye'deki atıkların yüzde 35'inin geri kazanımının mümkün olduğunu söyledi.

    Atıkların Kaynağında Ayrı Toplanması (AKAT) Platformu'nun yerel yönetimlerde atıkların kaynağında ayrı toplanmasına ilişkin bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü Denizli'de yapıldı.

    Çevre ve Orman Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanı Erdem,atık yönetimi stratejisini ''kaynakta ayrı toplamak, atıkların geri kazanımı ve nihai bertarafı'' şeklinde özetlenebileceğini söyledi.

    Erdem, Türkiye'de atıkların büyük bir kısmının geri kazanımı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

    ''Bu atıkların ciddi bir ekonomik getirisi var. Türkiye'de toplanan atıkların yüzde 35'inin geri kazanımı mümkün. Eğer bunları depolama sahasına gitmeden kaynağında toplayabilirsek ciddi anlamda bir ekonomik gelir kazanacağız. Bunu temin edebilmek adına Bakanlığımızın katı atıkların toplanmasında yetki verdiği sivil toplum örgütleri ve lisans verdiği firmaların bir araya getirildiği bir platform oluşturuldu.''

    11 kuruluşun imzasıyla kurulan platformun şu an 16 üyesinin bulunduğunu söyleyen Erdem, şöyle devam etti:

    ''Platformun ana maksadı atıkları depoya götürmeden kaynağında ayrıştırmak. Ekonomiye dönüştürülmesi konusunda halkın bilinçlendirilmesi çalışmalarını tek bir çatı altından yönlendirebilmek. Platformun koordinesini bakanlığımız yürütmektedir. 2011 yılı nisan ayına kadar da bu platform yürüttüğü tüzük çalışmasını tamamlayarak dernek haline gelecek''

    Türkiye'de yıllık 27 milyon ton evsel atık oluştuğunu bildiren Erdem, bu atıkların yüzde 50'sinin organik atıklar olduğunu belirtti.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu