YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Ağustos 2010

"Kıyılarımız İçin Derhal Önlem Almalıyız"

  • 05.08.2010 Cumhuriyet

    Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, aşırı kirlenmiş olan kıyılar için derhal önlem almalarını gerektiğini söyledi.

    DTO'nun Ağustos ayı meclis toplantısında sorunlara ilişkin bilgi veren DTO Meclis Başkanı Cengiz  Kaptanoğlu, kıyılarındaki kirliliği gidermek için çalışmalar yaptıklarını, ancak bu konuda yeterli ölçüde destek alamadıklarını söyledi.

    Kaptanoğlu, ''Aşırı kirlenmiş olan kıyılarımız için derhal önlem almalıyız. Kıyılardaki kirliliğin giderilmesi için yaptığımız çalışmalar kıyı belediyeleri tarafından yanlış anlaşıldı. Bunu bizim meselemiz olarak gördüler. Biz bu faaliyetlere başlarken belediyelerin de sahip çıkmasını bekliyorduk. Ama her şeyi bizim yapmamızı beklediler'' diye konuştu.

    Kendileri için 'biri sanayicidir biri fabrikatördür denilerek, kendi katı atıklarını ve alt yapı sorunlarını da kendileri gidersin' denildiğini dile getiren Kaptanoğlu, ancak, Marmaris'te belediyenin kurmuş olduğu bir sistemle bu işin çok basit bir şekilde yapıldığını gördüğünü, bu sistemi diğer kıyılara da uygulamak için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

    Kaptanoğlu, DTO'dan ayrı olarak özel sektörün denizci yetiştirmeye başlamasının da bazı yanlışlara sebep olduğuna işaret etti. Son zamanlarda piyasada yüksek maaşlar vaat eden ve iş garantili olduğu iddia edilen bazı kursların denizciler açısından yanlış bir imaj oluşturduğunu dile getiren Kaptanoğlu, bu konuda sorunların yaşanmaması ve kaliteli denizcilerin yetiştirilmesi için 136 denizcilik öğrencisinin burs almasını sağladıklarını kaydetti.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu