YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Temmuz 2010

Çevreciler, Santal Projesinin İptali İçin Başvurdu

  • 09.07.2010 Cumhuriyet

    Hatay'ın Erzin ilçesinde yapılması planlanan ''Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı'' projesine ait çevresel etki değerlendirmesi raporunun iptali için idare mahkemesine başvuruda bulunuldu.

    Adana Çevre ve Tüketici Koruma Derneği, Erzin Turunçgil Üreticileri Birliği, Erzin Ziraat Odası, Yeşilkent Sulama Kooperatifi ve Erzin Çevre Koruma Derneği adına Adana Barosu avukatlarından İsmail Hakkı Atal, Ankara İdare Mahkemesine gönderilmek üzere iptal istemiyle Adana İdare Mahkemesine dava dilekçesi verdi.

    Atal, başvuruda bulunduktan sonra bir grup avukatın katılımıyla yaptığı açıklamada, Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı'nın, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından Doğu Akdeniz'de kurulması planlanan ve çoğu ithal kömürle çalışacak 16 adet termik santral gibi çevreye olumsuz etkilerinin olacağını iddia etti.

    Atal, İskenderun Körfezi'nde, Erzin ilçe sınırları içinde Aşağı Burnaz mevkisinde Egemer Elektirik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı projesine ait çevresel etki değerlendirmesi raporunun iptali için yaptıkları başvurunun, Ankara İdare Mahkemesi tarafından kabul edileceğine inandıklarını bildirdi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu