YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Temmuz 2010

Termik Santrale Karşı Dava

  • 07.07.2010 NTVMSNBC

    İzmir'in Aliağa ilçesinde kurulması planlanan termik santrale ilişkin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporunun iptali istemiyle dava açıldı.

    Aliağa'da bir Türk firma tarafından kurulması planlanan termik santralin yapımına karşı çıkan Foça Çevre Platformu (FOÇEP) ve Bakırçay Çevre Platformu (BAÇEP) üyeleri, Aliağa Adliyesi'ne gelerek dava dilekçelerini verdi.

    Her iki platform adına ortak açıklama yapan davacı avukatı Hasan Namak, Aliağa'nın mevcut sanayi kuruluşları nedeniyle bu noktada kapasitesini doldurmuş olduğunu ifade etti.

    Gelişmiş ülkelerin terk ettiği teknolojiyle Aliağa'da kömüre dayalı termik santral kurulmak istendiğini ileri süren Namak, şu görüşleri ifade etti: ''Bir yandan madenler, hidroelektrik santraller, termik santraller ve bir yandan da nükleer santraller ile uluslararası sermayenin saldırısı altındayız. Bu sermayeler yer altı ve üstü kaynaklarımızı bütünüyle sömürecek ve tarifi mümkün olmayan çevre sorunları doğuracaktır. Buna karşı ulusal bilinçle ve yaşam savunuculuğu bilinci ile bu mücadeleyi burada başlatmış bulunuyoruz.''

    Lisans verilmemesi için EPDK'ya başvuru

    Aliağa Demokrasi Platformu Dönem Sözcülüğü adına Aliağa Petrol-İş Sendikası Mali Sekreteri Cemal Topçu da Aliağa Nemrut Sanayi Bölgesinde yer alan işletmelerin Aliağa ve Foça bölgesine her geçen gün telafisi olmayan zararlar verdiğini iddia etti.

    Kurulması planlanan termik santralin bölge açısından ''çevresel bir felaket'' olacağını öne süren Topçu, 17 Haziran'da ÇED olumlu raporu verilen santral için şu an Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından lisans verilmesi aşamasına gelindiğini, bunu önlemek için FOÇEP ile işbirliği içerisinde topladıkları 4 bin imzalı dilekçeyi EPDK'ya gönderdiklerini, ayrıca imza kampanyasına devam ettiklerini bildirdi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu