YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Haziran 2010

İstanbul, Boğaz'ını Koru!

  • Atlas

    Atlas 'İstanbul Boğazını Koru!' diyor ve köprünün geçeceği güzergâhta bir doğa yürüyüşü düzenliyor. Atlas ve okurları 12 Haziran 2010 günü, Anadolu yakasındaki Poyrazköy'de toplanacak; ardından teknelerle Garipçe'ye hareket edilecek ve köprünün geçeceği ormanların içinde yürünecek.

    Yıllardır tartışılan 'üçüncü köprü'nün güzergâhı belli oldu. Ulaştırma Bakanlığı 29 Nisan 2010'da İstanbul'daki 3. Boğaz Köprüsü'nü de içeren 'Kuzey Marmara Otoyolu' projesini açıkladı. Açıklamada Boğaz geçiş noktalarının Garipçe ve Poyrazköy mevkii olduğu, projenin toplam 260 kilometre anayol ve buna bağlı bağlantı yollarından oluştuğu söyleniyor. Maliyet ise kamulaştırma bedeliyle birlikte 6 milyar dolar. 'Güzergâhın tercihinde yeşil alanların korunmasına özen gösterildiği' vurgulanıyor. Ama birçok bilim insanı, uzman, sivil toplum kuruluşu üçüncü köprünün İstanbul'un ulaşım sorununa köklü bir çözüm getiremeyeceği ve zaten zarar gören yeşil alanlar, su havzaları üzerindeki baskının daha da artacağı uyarısında bulunuyor.

    Atlas 'İstanbul Boğazını Koru!' diyor ve köprünün geçeceği güzergâhta bir doğa yürüyüşü düzenliyor. Atlas ve okurları 12 Haziran 2010 günü, Anadolu yakasındaki Poyrazköy'de toplanacak; ardından teknelerle Garipçe'ye hareket edilecek ve köprünün geçeceği ormanların içinde yürünecek. Doğa Derneği'nin de katılacağı yürüyüşte, bitki örtüsünü yok edecek bağlantı yollarının doğal yaşam üzerindeki etkileri anlatılacak.

    Atlas okurları Poyrazköy'de saat 9:00'da buluşacak; dileyenler Atlas'a Garipçe'den de katılabilecek.

    Ayrıntılar, 12 Haziran'dan önce www.kesfetmekicinbak.com adresinde duyurulacak. Facebook'ta kurulan 'İstanbul Boğazını Koru' grubundan da bilgi alınabilir. Yürüyüşe katılmak isteyenler atlasyuruyus@doganburda.com adresine e-posta atarak kayıt yaptırabilir.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu