YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Haziran 2010

5. Erguvan Çevre Ödülleri Dağıtıldı

  • 01.06.2010 Cumhuriyet

    İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğünün 5. Erguvan Çevre Ödülleri sahiplerini buldu.

    Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törende konuşan İstanbul Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar, hava, su, toprak, orman ve canlıları korumanın önemine işaret etti. ''Dedelerimiz babalarımıza çok güzel bir çevre devraldılar ama babalarımız bize çok yaşanabilir bir çevre bırakamadılar. Bizler de sizlere güzel bir çevre bırakamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizim nesil adına çocuklarımızdan özür diliyorum'' diyen Birpınar, bunu söylemenin çok kolay olmadığını, şehrin nüfusunun her geçen gün arttığını ve toprağın nefes alamaz hale geldiğini söyledi.

    Her yerin betona çevrildiğini, her yere bina ve asfalt yapıldığını, toprağın güneş ve suyla buluşamaz halde olduğunu belirten Birpınar, ''Bir gün gelir bu toprak bizlerden intikamını alır. İnşallah bu erken olmaz diye çalışacağız'' dedi.

    Gençlerin çok önemli projelere imza attığını ifade eden Birpınar, bir projeyi bir yıl yapmanın kolay, 5 yıl sürdürmenin zor olduğunu kaydetti.

    Projede emeği geçenlere teşekkür eden Birpınar, projeyle İstanbul'daki 3 bin okuldaki 3 bin gence ulaştıklarını bildirdi.

    Birpınar, projede kazanan ve kaybeden olmadığını, emek veren ve çevre adına bir şeyler yapmaya çalışan her çocuğun kazandığını ifade ederek, şunları söyledi: ''Kesinlikle diğer milletlerden çok farklı değiliz. Diğer milletler çevre konusunda bir şeyler yapıyorsa biz de yapacağız. Tarihe bakıldığında çevre konusunda en duyarlı millet biziz. İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet kentin sokaklarının temizliğiyle ilgili fermanlar yayınlamıştır. Çevre konusunda diğer milletlerden geri kalacak durumumuz yok. Medeni bir milletiz. Çok güzel sözlerimiz var. Yaş, baş ve yol kesenin affedilmeyeceği bir milletin çocuklarıyız. Bugün Avrupa'nın ortasında bir yerlerde her gün belli dönemlerde canlı canlı fok balıklarının kafalarına çivili sopalar vurarak öldüren, dünyada medeni denilen ülkeler var. Onlar da zaman zaman milletleri rencide eden karikatürlerle uğraşıyor. Bunlarla uğraşmak yerine canlıları öldürmesinler.''

    Törende, Sultangazi Cumhuriyet İlköğretim Okulu Erguvan Müzik Topluluğu'nun konseri ilgi gördü.

    İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Fahri Can, bu yıl kurulan İstanbul Çevre ve Orman Kulübü öğrencilerine madalya taktı.

    5. Erguvan Çevre Ödülleri kapsamında ilk ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim, fotoğraf, karikatür ve afiş-slogan dallarında dereceye giren öğrencilere ve en çevreci okullara ödülleri verildi.

    İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, İSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ve sanatçı Ediz Hun'un da katıldığı törenin sonunda Grup Hepsi konser verdi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu