YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Haziran 2010

BP'nin 'Tepeden İndirme' Yöntemi de Başarısız Oldu...

  • 31.05.2010 Radikal

    BP, Meksika Körfezi'nde büyük bir çevre felaketine dönüşen petrol sızıntısını önlemek için yürüttüğü, kuyuyu çamur ve çimentoyla tıkama girişiminin de başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.

    Başarısızlığa uğrayan ve ‘tepeden öldürme’ olarak adlandırılan yöntem, yoğunlaştırılmış çamur ve çimentoyla sızıntının olduğu tıkayıp devredışı bırakmayı hedefliyordu.

    ABD Başkanı Barack Obama, başarısızlık haberinin yürek parçalayıcı ve öfke yaratıcı olduğunu söyledi. Yöntemin uygulanmaya başlandığı sırada olumlu bilgiler aldığını söyleyen Obama, “Sonrasında bunun işe yaramadığı anlaşıldı” dedi. Lousiana eyaletindeki balıkçılar da ‘BP, geleceğimizi ve mirasımızı mahvettin’ yazılı pankartlar asarak şirketi kınıyor.

    Şirket yetkililerinden Doug Suttles ise şimdi yeni bir plan üzerinde çalıştıklarını ve birkaç gün içinde bu planı uygulamaya geçeceklerini anlattı. Yeni plan; denizaltı robotları kullanılarak sızıntıya neden olan boruların kesilip üzerlerinin kapatılması. Suttles, yeni çalışmanın tamamlanmasının dört gün sürebileceğini belirtirken, yöntemin başarılı olacağına inandıklarını, yine de garanti veremeyeceklerini söyledi. Yöntemin riskli olduğunu söyleyen Obama ise sızıntının durması için iki rahatlatma deliğinin açılmasına kadar her türlü çabanın gösterileceğini söyledi. Hükümet kaynakları, Meksika Körfezi’nde 68 ile 151 milyon litre arası petrolün sızdığını ve bunun kendi alanında ülke tarihindeki en kötü olay olduğunu söylüyor. (Yaşam Servisi)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu