YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Mayıs 2010

Meksika'da Endişeli Bekleyiş

  • 14.05.2010 NTVMSNBC

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Louısıana Eyaleti açıklarında batan platformdan sızan petrol, Meksika'da da endişeye neden oluyor...

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Louısıana Eyaleti kıyısına ulaşan petrol tabakası, Meksika'yı da tehdit ediyor.... Meksika, önlemleri denemeye başladı.... Amerika Birleşik Devletleri'ndeyse, telef olan kaplumbağaları, kuşları, yunuslar izledi....

    Sızıntıların Ağustos'a kadar önlenememesi halinde mevsimsel akıntıların başlamasıyla petrol, Meksika kıyılarında da etkili olacak.

    Meksika Donanma Sekreteri Mariano Francisco Saynez anlatıyor: "Bu endişeyle bazı prosedürleri baştan gözden geçireceğiz ve Amerika Birleşik Devletleri'nin de petrol sızıntısıyla mücadeledeki deneyimine başvuracağız."

    Meksika, hazırlıklara başladı.. Ülkenin güney doğusunda yapılan tatbikata 600 kişi katıldı.. 

    Sızan petrolün ve kıyıların temizlenmesi, hayvanların kurtarılması çalışmalarını içeren tatbikatta askerlerin yanı sıra gönüllüler de vardı..

    Öte yandan petrol tabakası Louısıana kıyılarında doğal yaşam için büyük tehdit oluşturuyor... Kaplumbağaların ardından yunuslar da ölmeye başladı. Bilimadamlarına göre,  yunusların petrolden nasıl etkilendiğini anlamak, petrolün insanlar üzerindeki olası etkilerinin de anlaşılmasını sağlayacak.. 

    Uzmanlar bu konuda şunları söylüyor: " Biz bu suda yüzüyoruz, onlar da bu suda yüzüyor. Onların hayatta kalmak için bağımlı olduğu gıdalara biz de bağımlıyız. Onların başına geleni araştırmak bizim başımıza gelecekleri de anlamamızı sağlayacak."

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu