YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2010

Suluin Mağarası'ndaki Kalıntılar Görüntüleniyor

  • 26.04.2010 CNN Türk

    Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu ile yanındaki 3 kişi, Antalya'nın Finike İlçesi'ndeki Suluin Mağarası'na dalış yaparak seramik ve kemik kalıntılarının fotoğraf ve görüntülerini çekiyor.

    Finike'de bulunan ve Asya Kıtası'nın en uzun sualtı mağarası olduğu belirtilen Suluin Mağarası'na dalış yapan 4 kişilik ekip, 45 metre derinliğe kadar inerek kalıntıları görüntülüyor.

    Gökoğlu, mağaraya 6'ncı dalışları olduğunu belirterek, görüntüledikleri kalıntıların, arkeolojik, jeolojik ve antropolojik açıdan incelenmesi gerektiğini söyledi.

    Gökoğlu, daha önceki dalışların mağaranın keşfine yönelik olduğunu, ancak bu kez mağaradaki kalıntıları görüntülediklerini kaydetti.

    Öğretim üyesi, "Hem arkeolojik, hem jeolojik, hem de antropolojik açıdan kalıntıları görüntüleyip Finike Kaymakamlığı'na ve Finike halkına sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu görüntüler basınımıza da verilerek, Türkiye ile de paylaşılacak" dedi.

    Gökoğlu, 45 metreye dalış yaptıklarını ve yaklaşık 45 dakika çekim yaptıklarını söyledi.

    1995 yılında Suluin Mağarası'na dalış yapan Amerikalı Jarrod Jablonski ve ekibinin 122 metre derinliğe ulaştığı mağaranın tam olarak sınırları ve derinliği bilinmiyor. Aynı yıl amatör bir grubun yaptığı dalışta 2 kişinin yaşamını yitirdiği mağara, gizemini korumaya devam ediyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu