YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Mart 2010

İstiklal'de Sürdürülebilir Enerji Yürüyüşü

  • 27.03.2010 CNN Türk

    Türkiye, Avrupa Sürdürebilir Enerji Haftası kapsamında ilk kez düzenlenen Büyük Enerjisi Yürüyüşü’ne ev sahipliği yaptı. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in karelediği Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası’na 50’den fazla ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşu katıldı.

    Yürüyüşe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da destek verdi. Yürüyüşün en dikkat çeken kortejlerinden biri ise 16 yıldır enerji sektörüne hizmet veren Sektörel Fuarcılık’ın rüzgâr, güneş, çevre, atık ve enerji verimliliğini simgelediği renkli korteji oldu.

    Ortak amacın ‘Sürdürülebilir Enerji’ olduğu yürüyüş, Avrupa ile eş zamanlı olarak 50’den fazla sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen yürüyüş, dünyaca ünlü fotoğrafçımız Ara Güler tarafından kare kare görüntülendi.

    İstiklal Caddesi’nde renkli görüntülere ev sahipliği yapan yürüyüşte, enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması, temiz enerji kaynaklarının olabilecek en yüksek oranda fosil yakıtların yerini alması, enerji arzının güvenilir ve ekonomik olması, düşük karbonlu yakıtlara geçişin hızlanması ve iklim değişikliği için çok daha ciddi önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

    Yürüyüşü en geniş katılımlardan birini gösteren Sektörel Fuarcılık’a ait kortej rüzgâr, güneş, çevre, atık ve enerji verimliliğin simgeleyen kostümler ile de yürüyüşün ilgi odağı oldu.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu