YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Mart 2010

Katranlı Kumdan Petrol

  • 18.03.2010 Haberanaliz

    "Kanada, katranlı kumdan petrol üretmekle ilgili insanlık suçu sayılacak hedefler belirlemiş durumda. İlk hedef 2025'te günde 4 milyon varil petrol üretmek."

    Dr. Uygar Özesmi Gezegen'in Geleceği adlı radyo programında Co-opertive ve WWF'nin hazırladığı bir rapora dikkat çekerek şunları söyledi:

    "Co-operative ve WWF'in birlikte hazırladıkları rapor, katranlı kumlar hakkındaki gerçeği, Greenpeace raporları ile birlikte, bir kez daha gözler önüne seriyor. Kanada, katranlı kumdan petrol üretmek için 2025'e dek tam 250 milyar pound harcayacak.

    Rapora göre, bu para, Sahara Çölü'nde güneş santrali kurmak ya da tüm Avrupa'nın elektrikli araçlara geçmesi gibi büyük projelere harcansa, Avrupa'nın karbon salımı sıfırlanabilirdi. Ayrıca aynı miktar, en az gelişmiş 50 ülkenin Birleşmiş Milletlerin yoksullukla mücadele ve sürdürülebilir kalkınma için koyduğu Milenyum Gelişim Hedefleri'ne ulaşmasını da sağlayabilirdi.

    Ancak Kanada, katranlı kumdan petrol üretmekle ilgili insanlık suçu sayılacak hedefler belirlemiş durumda. İlk hedef 2025'te günde 4 milyon varil petrol üretmek. Şu anda bu miktar 1,3 milyon varil."

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
     
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu