YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Mart 2010

Taksim'de Artvin'li Eylemi

  • 14.03.2010 Haberanaliz
     
    İstanbul'da yaşayan Artvinliler, düzenledikleri gösteride, "Derelerimiz özgür aksın, kültürümüzü yok etmeyin" dedi.

    Artvin'deki dereler için 170'in üzerinde hidro-elektrik santralı projesi olduğuna dikkat çeken İstanbul'da yaşayan bölge kökenliler, düzenledikleri gösteride, "Derelerimiz özgür aksın, kültürümüzü yok etmeyin" dedi.

    Galatasaray'da saat 14.00'te toplanmaya başlayan yaklaşık 500 kişi, "Su haktır, satılamaz", "HES'lere hayır", "Dereler bizimdir, bizim kalacak", "Artvin'e santral istemiyoruz" diye slogan attı. Tulum ve akordiyon eşliğinde horon tepip, yöresel oyunlar oynayan topluluk, dere, orman ve dağ fotoğrafları ve "Çiçeğime, böceğime dokunma", "Derelerimiz özgür aksın", "Yeşilime dokunma", "Suyuma dokunma" yazılı dövizler taşıdı. Grup İstiklal Caddesi'nden Taksim'e yürüdü.

    Taksim Meydanı'nda horonlu eylem

    Artvin Derelerin Kardeşliği Platformu adına basın açıklamasını okuyan Özgür Geçkin, "Mahkemeler HES projelerinde yürütmeyi durdurma kararları vermesine rağmen, yeni projeler peşinde koşulmasını kabullenemiyoruz. Tarımdaki desteklerin azaltılması ve yatırım yapılmaması nedeniyle, köylerimiz sürekli boşalıyor. Dünyanın sayılı ekolojik zenginliklerine sahip bölgemizde, doğa tehlike altındadır. Küresel ısınma nedeniyle gittikçe azalan sularımızın özel kurum veya kişilere devri, yeni sorunlar yaratacaktır. O topraklarda büyük bir uyumla devam eden doğal, tarihsel, kültürel değerlerin sonlanması olan hidro-elektrik santralları yaptırmayacağız" dedi.

    Topluluk daha sonra Taksim Meydanı'nda horon tepip, yöresel halk oyunları oynadı.
     
    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu