YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Mart 2010

Ekolojik Evlerde Yaşam

  • 26.02.2010 NTVMSNBC

    Bu evlerde yağmur suyu toplanıyor, güneş ışığı değerlendiriliyor. Ekolojik evlerde yaşam dünyaya zarar vermiyor.

    Küresel ısınma tehdidine karşı, kendi enerjisini kendi üreten ve çevreye minimum düzeyde zararlı ekolojik evler, doğal, dönüşebilen, atık üretmeyen ve enerji kaybettirmeyen malzemeleriyle artık dünyanın dört bir yanında inşa ediliyor.

    Bu evlerde temel malzeme olarak kerpiç ve saman balyası kullanılıyor. Peki ekolojik bir ev yaratırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar neler?

    Öncelikle ekolojik evlerde su harcamasına dikkat ediliyor. Bugün artık altın değerinde olan su kaynaklarını doğru değerlendirmek için ekolojiik evlerde birçok önlem alınıyor. Yağmur suyunu değerlendirmeden , musluğa takılacak dayanıklı contaya, sifon kurulumundan atık sulara kadar her ayrıntı ekolojik evlerde ele alınıyor.

    Ayrıca ekolojik evlerde kullanılan enerji kaynakları da alıştığımızdan farklı. Ekolojik evler diğerlerinin aksine fosil yakıtlardan uzak durularak ve daha çok doğal kaynaklara yer verilerek kuruluyor. Özellikle de güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanılıyor.

    Gün ışığı ise ekolojik evlerde profesyonelce değerlendiriliyor. Kullanılanan ana enerji kaynaklarının yanısıra alınan tasarruf önelmeleriyle de ekolojik evler diğerlerinin aksine yüzde 40 daha az enerji harcıyor.

    Yeşil evlerde fazla elektrik harcayan klimalar yerine doğru bina tasarımı ve doğal pervanelerle hava dolaşımı ve soğutma dengeleniyor. Binalar özellikle doğu batı ekseninde konumlandırılıyor ve böylece evlerin daha çok alanı güneye bakıyor.

    Ekolojik evler sayesinde yaşadığımız mekanlar da bizler gibi nefes alabiliyor ve sağlıklı yaşam koşulları üretiyor. Ayrıca binlerce yıllık tecrübeden gelen inşaat bilgileri modern zamanla harmanlanıp bizlere ulaşıyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu