YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Mart 2010

Çamtepe Ekoloji Eğitimi Başlıyor

  • Atlas

    Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin kurduğu 'Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi', 21 Mart 2010'da açılıyor. Kaz Dağları'nın eteklerinde, Küçükkuyu'da bulunan merkez insanın doğa üzerindeki yükünü en aza indirmeyi, bu yönde çözümler üretmeyi, eğitim ve uygulamalar düzenlemeyi amaçlıyor.

    Ekolojik yaşam bilgisini paylaşacak ve derinleştirecek merkezin açılış etkinliğine katılmak ya da etkinlik gününe gönüllü olarak katkı vermek için Buğday'a isim ve geliş gidiş bilgilerinin iletilmesi gerekiyor. Katılımcılar yöreye geliş, konaklama ve diğer kişisel masrafları kendileri karşılıyor.

    Ayrıntılar ve katılımla ilgili bilgi vermek için: www.camtepe.org // camtepemerkez@bugday.org
    (212) 252 52 55

    Yaşam Okulu

    Yaşama değer katmak ve değerini anlamak için Atlas ve Buğday Derneği güçlerini birleştiriyor,' Yaşam Okulu'nu açıyor. Bu okulda yaşamın yalın ve olağan döngülerini doğanın kendisinde, tarlada ve okulun içinde fark ediyoruz. Geçmişin unutulmuş bilgeliklerini öğreniyoruz.

    Yer: Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi
    Adatepebaşı köyü, Küçükkuyu, Çanakkale.
    Tarih-Dönemler: 2010 Haziran'ın son haftası gerçekleşecek okul, 2010 Eylül'ün son haftası aynı programla tekrarlanacak. Ayrıca İstanbul'da ek programlar düzenlenecek.
    Konular: İçinde yaşadığımız evren, biyolojik yapımız, doğanın dili, masallar ve erdemler üzerine, ifade ve sanat, Hegel mantığı, avcı derleyici toplumlar, alternatif toplum ütopyaları, yerleşik yaşam ve yaşam pratikleri, düşünmenin gücü, tüketmeden yaşamanın sırları ve yaşama dair birçok sorunun cevabı…
    Katılım: Her döneme, Yaşam Okulu seçici kurulunun ön elemesinden geçen 20 kişi katılıyor. Adayların şu belgeleri göndermesi gerekiyor.
        * Özgeçmiş
        * Bir sayfalık niyet mektubu
        * Katılım formu (www.yasamokulu.org adresinde)
    Başvuru
    info@yasamokulu.org

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu