YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Eylül 2009

Çevre Bakanlığı'ndan 'Ozon Dostu' Olma Çağrısı

  • 15.09.2009 Sabah

    Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, "16 Eylül Uluslararası Ozon Tabakasını Koruma Günü" nedeniyle yapılan açıklamada, ozon tabakasının incelmesi ile bitkilerin büyüme hızının azalması, insanlarda cilt kanseri, göz hastalıkları, bağışıklık sistemleri zarar gördüğü için bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski gibi bütün yaşayan organizmalar üzerinde zararlı etkilerin meydana geldiğine dikkat çekildi.

    Her bireyin, ozon tabakasına zarar veren kimyasal maddeleri içermeyen ürünler kullanarak ozon tabakasının korunmasına katkı sağlamasının mümkün olduğu belirtilen açıklamada tüketimde "ozon dostu" olmak için şu uyarılarda bulunuldu:

    - "CFC ve HCFC içeren spreyleri kesinlikle kullanmayın.

    - Buzdolaplarınızın, derin dondurucularınızın ve klimalarınızın düzenli servise tabi tutulmasına önem verin. Gaz değişimi sırasında gerekirse servis elemanını uyararak eski gazın atmosfere salınmasına izin vermeyin.

    - Otomobil klimaları soğutucu gaz olarak ozon tabakasına zarar veren maddeleri içerebilirler. Günümüzde bu maddeleri içermeyen modeller mevcuttur, yeni araba alırken bunları tercih edin.

    - Yalıtım malzemeleri ve ambalaj köpüklerinin de ozon tabakasına zarar veren kimyasal maddeler içerebileceğini unutmayın. Bu bilinçle, bu ürünleri gereksiz tüketmeyin.

    - Ozon tabakasına zarar veren kimyasal maddeler ve bunları içeren ürünler hakkında daha çok bilgi edinin ve çevrenizdeki insanları bilgilendirin."

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu