YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Eylül 2009

Greenpeace'ten "Denizin Tanıkları

  • 05.09.2009 CNN Türk

    Greenpeace, İstanbul'da "Denizin Tanıkları" adlı fotoğraf sergisi açtı.

    Yeminli Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen serginin açılışında konuşan Greenpeace Denizler Kampanyası Sorumlusu Banu Dökmecibaşı, Greenpeace Akdeniz'in denizlerin sürdürülebilirliği ve deniz kaynaklarının korunabilmesiyle ilgili uzun süredir bir proje yürüttüğünü ve bunun gerçekleşebilmesinin yolunun sürdürülebilir balıkçılık olduğunu belirtti.

    Dökmecibaşı, "Oysa bugün bütün dünyadaki sistem, balık stokları ve deniz kaynaklarının tüketilmesi üzerine kurulmuştur. Türkiye'de de durum farklı değil" dedi.

    Amaçlarının bu kampanyayla balıkçıların denizlerdeki durumunu anlatmak olduğunu ifade eden Dökmecibaşı, bunu ise yaşamını denizde geçiren, ekmeğini denizden kazanan kıyı balıkçılarını hedef alarak gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

    Sergide yer alan ve geleneksel yöntemlerle avlanmaya devam eden kıyı balıkçılarının sorunlarını konu alan fotoğrafları çeken Aytunç Akad da proje kapsamında Gökçeada, Gökova, İskendurun körfezleri ile Sinop kıyılarında yaşayan ve geçimini balıkçılıkla kazanan insanların mücadelelerini fotoğrafladığını söyledi.

    Oyuncu Erkan Can da Greenpeace üyesi olduğunu vurgulayarak, "Önce doğayı korumalıyız ve devam ettirmeliyiz. Çocuklarımıza kalacak bir dünya bırakmak için yaşadığım sürece doğanın yanındayım" diye konuştu. Sergi 15 Eylüle kadar görülebilecek.

    Fotoğraflar 16-30 Eylül tarihleri arasında ise İDO Kadıköy İskelesi Sergi Salonu'nda sergilenecek.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu