YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Ağustos 2009

Ataköy Gelecekte de Yeşil Olsun Diye Direniyorlar

  • 12.08.2009 Atlas

    Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nın Ataköy sahilindeki 125 bin metrekarelik araziyi satışa çıkarması bölge sakinlerini harekete geçirdi. Sahiline ve Yeşiline Sahip Çık Platformu üyeleri, Ataköy sahilindeki arazinin satışa çıkarılmasını her akşam düzenledikleri eylemlerle protesto ediyor. Eylemcilerin sayısı her geçen gün artıyor. 
     
    Ataköy sahilinin imara açılarak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılmasına engel olmak ve İstanbul'daki yeşil alanları korumak amacıyla Ataköy sakinlerince kurulan Sahiline ve Yeşiline Sahip Çık Platformu üyeleri her akşam Ataköy sahilinde buluşarak bu durumu protesto ediyor. Dün akşam düzenlenen eyleme katılan yaklaşık 1.000 kişi, 'Yeşile dokunmayacağız' dövizleri ile TOKİ'nin uygulamasına karşı çıktı.

    Her kesimden eylemci

    Ataköy sakinleri ile aralarında Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin de bulunduğu 13 sivil toplum örgütünün kurduğu Sahiline ve Yeşiline Sahip Çık Platformu'nun üyeleri, satışı durdurmak için her akşam Ramazan Yeşil Parkı'nda oturma eylemi yapıyor. Bölgelerindeki yeşil alanları korumak için eylem yapan Ataköy sakinlerinin sayıları günden güne artıyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarının giderek azaldığı İstanbul'da yeşili korumak adına eyleme katılanlar arasında genç, yaşlı, çocuk gibi her kesimden insan bulunuyor.

    19 Ağustos'ta satılıyor

    Salı akşamı yapılan oturma eylemi sırasında konuşan platform sözcüsü Doğu Coşkunfırat, sosyal koruma alanı olarak kabul edilmesi gereken bölgenin yok edilmeye çalışıldığını söyledi. Sahil alanının 19 Ağustos'ta satılacağını kaydeden Coşkunfırat, 'Ataköy sakinleri ve İstanbul'u sevenler olarak, şehrimizdeki ve bölgemizdeki yeşil alanların ileride daha kolay yok edilmesine örnek olacak bu illegal satışın gerçekleşmemesi için elimizden gelen tüm çabayı gösterecek ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz' dedi. Platform sözcülerinden Prof.Dr. Ayfer Kaynar ise 'Denizi toprakla dolduracaklar ve son doğal sahil de böylece bitmiş olacak' diyerek görüşlerini bildirdi.

    Eyleme devam

    Ataköy sakinleri her akşam saat 19:00'da eylemlerini Ramazan Yeşil Parkı'nda başlayarak devam ettireceklerini ve bu mücadele herkesten destek beklediklerini ilettiler.


    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu