YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Temmuz 2009

Bursa ve Aydın'da Orman Yasağı

  • 23.07.2009 CNN Türk

    Bursa Valiliği'nin, yangınlara önlem amacıyla 25 Temmuz Cumartesi gününden itibaren piknik alanları dışında ormanlara giriş yasağı koyduğu bildirildi.

    Vali Şahabettin Harput imzalı karara göre, 25 Temmuz-31 Ekim tarihlerinde piknik ve mesire yerleri haricindeki iğne yapraklı ormanlar ve ağaçlandırma sahalarına, bölgede yaşayan köy halkı dışında girişler yasaklandı.

    Yasak kapsamında, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 31 ve 32'nci maddeleri kapsamındaki köyler ile ormana 4 kilometre mesafede kalan yerleşim birimleri içerisindeki açık alanlarda da hangi amaçla olursa olsun ateş yakılmasına izin verilmeyecek.

    Dernek ve şirket temsilcilerinin de düzenleyecekleri toplu piknikler için bir hafta önceden Valilik Dernekler Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.

    Aydın'da da yangınlarına karşı tedbir amacıyla 15 Eylül'e kadar ormanlık alanlara giriş yasaklandı.

    Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, yaptığı yazılı açıklamada, orman yangınları açısından en riskli dönemde bulunulduğunu, herkesin bu konuda çok hassas olması gerektiğini belirtti.

    Ormanın, gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olduğunu kaydeden Vali Coş, "15 Eylül'e kadar ormanlara giriş çıkışların yapılması yasaklandı. Girilmesi yasaklanan alanlara kolay görülecek şekilde kırmızı yazı ile 'Girilmesi Yasaktır' levhaları asılacak. İl Jandarma, Emniyet, Orman Koruma görevlileri devriye görevlerini ifa ederek, söz konusu bölgelerin sürekli kontrol ve denetim altında tutulmasını sağlayacak, uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılacak" dedi.

    Vali Coş, ayrıca halka açık piknik alanlarında ateş yakılmasının, mangal yapılmasının, yanıcı ve yakıcı maddelerle girilmesinin de yasak olduğunu belirterek, piknik yeri olarak tespit edilen sahanın dışına çıkılması, orman içi alanlarda yaya olarak veya cip, motosiklet gibi araçlarla yapılan safari turlarının can ve mal güvenliği açısından durdurulduğunu bildirdi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu