YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2009

Taş Ocakları Yerine 25 Bin Fidan

  • 17.07.2009 Cumhuriyet

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Belkahve'deki taş ocaklarından boşalan alandaki basamaklandırma ve bitkilendirme çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Bölgeye 25 bin ağaç, çalı ve yerörtücü bitki dikildi.

    Taşocaklarının topografik olduğu kadar çevresel olarak da uygun olan arka vadiye taşınması için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yerlerinde çalışacak olan işletmelerin taban seviyesinden yaklaşık 15-20 metre aşağıda konumlanmasını sağlıyor. Firmalar, tümüyle kapalı alanlarda sağlıklı bir şekilde iş yapacak.

    Bugüne nasıl gelindi?

    Bölgede faaliyet gösteren işletmeler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalan "Belkahve Bölgesi'nde Bulunan Taşocaklarının, Kırma-Eleme Tesislerinin Taşınması Konusunda Tüm Şirketlerin Uyması Gereken Kurallara İlişkin Protokol" çerçevesinde, işletmelerin çevre kirliliğini minimum düzeyde tutacak ve çevre tedbirleri alınarak çalışacakları arka vadiye taşınması planlanmıştı. İşletmelere taşınma ve terk ettikleri alanın rehabilitasyonu için verilen sürenin Haziran 2008'de sona ermesi üzerine, uyarılara rağmen taşınma işlemini gerçekleştirmeyen iki şirketin faaliyetleri, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin ortak çalışmasıyla durdurulmuştu. Taşocaklarının yer aldığı tüm alanın basamaklandırılması ve bitkilendirme çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlanırken, ön cephede çalışmalarını yürüten bir firmaya ise rehabilitasyon ve yeşillendirme işlemleri bitene kadar verilen süre devam ediyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu