YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2009

Caretta caretta'nın Hayata Dönüşü

  • 17.07.2009 CNN Türk

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Dalyan beldesi kıyısında yaralı durumda bulunan caretta caretta, tedavi edildikten sonra denize bırakıldı.

    Sağlığına kavuşan "Doğa" isimli caretta caretta, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanvekili Ahmet Özyanık, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Yakup Kaska ve vatandaşların katılımıyla denize bırakıldı.

    Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanvekili Özyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 hafta önce Dalyan kıyısında bir teknenin pervanesinin çarpması sonucu yaralanan ve "Doğa" ismi verilen caretta carettanın Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'nde gerekli tedavisinin yapılmasının ardından denize bırakıldığını söyledi.

    Özyanık, Türkiye'de 17 kaplumbağa üreme alanı olduğuna işaret ederek "Akdeniz'in kıyı ve açık bölgelerinde caretta caretta ve diğer deniz kaplumbağalarının yaşama alanları var. Bunların arasında teknelerin üzerinden geçmesi, misina bağlanması ve balık ağlarına takılması sonucu yaralanan hayvanlar, rehabilitasyon merkezimizde tedavi edildikten sonra doğal ortamına bırakılıyor" diye konuştu.

    Bu yıl türlü yerlerinden yaralanarak rehabilitasyon merkezine getirilen ve tedavisi tamamlanan 3 kaplumbağayı doğal yaşamlarına bıraktıklarını anlatan Özyanık, "Rehabilitasyon merkezinde tedavisi süren 6 kaplumbağa var. Onları da iyileştikçe doğal ortamlarına bırakacağız. Bizi en mutlu eden hadise, kaplumbağalarımızı doğal ortamlarına bırakırken, yöre halkının ve turistlerin göstermiş olduğu ilgidir" dedi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu