YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2009

Sürdürülebilir Yaşam Çalıştayı 14 Haziran'da başlıyor

  • 19.05.2009 Atlas

    Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) tarafından onaylanmış olan 'Ekoköy Tasarım Eğitimi' müfredatını esas alan çalıştayda, mimarlıktan çevreye sürdürülebilir yaşamın farklı boyutları değerlendirilecek.

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından bu yıl üçücüsü düzenlenen Uluslar arası Sürdürülebilir Yaşam Çalıştayı 14 Haziran'da Bolu'da başlıyor. 21 Haziran'a kadar sürecek olan çalıştayın dili İngilizce olacak. Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) tarafından onaylanmış olan 'Ekoköy Tasarım Eğitimi' müfredatını esas alan çalıştay, dünya üzerindeki 23 ekoköyde uygulanan 'Ekoköy Tasarım Eğitimi (Ecovillage Design Education - EDE)' programı temelinde uygulanacak.

    Sürdürülebilir kalkınmanın temelleri konusunda geniş kapsamlı ve bütüncül yaşamın tüm elementlerinin sunulacağının belirtildiği programda, sürdürülebilirliğin mimarlık, çevre, ekolojik, sosyal, ekonomik ve bütüncül dünya görüşü gibi farklı boyutları ele alınacak. Çalıştay, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Vakfı ve Güneşköy Kooperatifi'nin yanısıra I. ve II. Uluslar arası Sürdürülebilir Yaşam Çalıştayı katılımcılarının katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

    Son başvuru tarihinin 27 Mayıs 2009 olarak açıklandığı çalıştayla ilgili ayrıntılı bilgi ve kayıt formlarına http://www.mmf.ibu.edu.tr adresinden ulaşılabilecek.
     
    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu