26.04.2009 Atlas
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin, 'Yaşamına Sahip Çık...' sloganıyla, toplumun tüm kesimlerinden temsilcilerin katılımıyla 7 Mayıs'ta ikincisini düzenleyeceği Küresel Isınma Kurultayı'nda 'Küresel Isınma ve Medya' ile 'Küresel Isınma ve Ekonomi' konuları masaya yatırılacak. Bu yıl ilk kez yazı yarışması düzenlenen ayrıca Kurultay Komitesi tarafından seçilecek çevreci kişi ve kuruluşlara plaketleri verilecek olan Kurultay, 60 gönüllü kurum ve kuruluşun desteğiyle gerçekleşiyor...
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), global dünyanın acil öncelikleri arasında yer alan çevre ve küresel ısınma sorununun, kamuoyunun desteğini alarak çözümüne katkı sağlamak amacıyla 7 Mayıs 2009 tarihinde TGC Cağaloğlu Merkezi Burhan Felek Konferans Salonu'nda II. Küresel Isınma Kurultayı'nı gerçekleştiriyor.
Çevre sorunlarının yarattığı olumsuz sonuçların küresel çerçevede ortaya çıkmasıyla beraber 'Yaşadığımız tek dünyada hepimiz aynı gemideyiz' gerçeğinin kamuoyuna tüm yönleriyle anlatılması gereğinden hareketle, çevreci uygulamalarıyla öne çıkan Tesco Kipa'nın katkılarıyla düzenlenen Kurultay'a, 60 kurum ve kuruluş gönüllü destek veriyor.
Tüm kesimlerin ortak bir paydada buluşması hedefiyle yola çıkan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), gönüllü kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan II. Küresel Isınma Kurultayı Komitesi üyeleriyle 7 Mayıs öncesi yapılan son toplantıda gelinen aşamaları ve kurultayda izlenecek yol haritasını aktardı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Lokali'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan TGC Genel Sekreteri Celal Toprak, Küresel Isınma Kurultayı'nın akademik bir toplantı olarak algılanmaması gerektiğini belirtti. Toprak, TGC olarak hedefleri arasında; küresel ısınma konusunda medyanın duyarlılığının arttırılması ve bu yolla kamuoyunun dikkatinin çekilmesinin yer aldığını belirtti.
'Kapımız herkese açık'
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Kurultay Komitesi'ne katılımın geçen yıldan daha fazla olduğunu dile getiren Toprak, 'Katılım yaklaşık 60 kuruma ulaştı. Çok sayıda kurum ve kuruluşu 'Küresel Isınma Kurultayı' gibi bir hedefi gerçekleştirme amacı çerçevesinde bir araya getirmeyi başardık. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Yaşamımızın birinci önceliği durumuna gelen Küresel Isınma, İklim Değişikliği gibi konularda kapımız tüm kurum ve kuruluşlara açık. Bizim için her fikir önem taşıyor ve tüm önerileri gerçekleştirme gayretinde olacağız' dedi.
Toplantıda konuşan Küresel Isınma Kurultayı Koordinatörü Seda Poyraz, Komite üyelerine; 7 Mayıs Kurultay programı, Kurultay kapsamında bu yıl düzenlenen Küresel Isınma Yazı Yarışması, komite üyeleri tarafından seçilecek çevreci kişi ve kurumlara verilecek plaketler konularında bilgi aktardı.
TGC olarak toplumun bütün kesimleriyle işbirliği içinde bu çalışmaya girdiklerini ifade eden Poyraz, geniş bir katılım hedefledikleri Kurultay'ın 7 Mayıs'ta 09.00-17.00 saatleri arasında tam gün olarak gerçekleşerek, 17.00-19.30 saatlerinde verilecek kokteylle sonuçlanacağını belirtti.
Küresel Isınma ve Ekonomi tartışılacak
Seda Poyraz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun açılış konuşmalarıyla başlayacak olan Kurultay'ın sabah gerçekleşecek panel konusunun 'Küresel Isınma ve Medya', öğleden sonra panel/forum konusunun ise 'Küresel Isınma ve Ekonomi' olarak belirlendiğini kaydetti.
Poyraz, Küresel Isınma Yazı Yarışması'na Türkiye'nin tüm bölgelerinden 72 katılım gerçekleşirken, çevreci kişi ve kuruluşlara verilecek plaketler konusunda değerlendirmelerin devam ettiğini belirtti.
Diğer yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tasarımlarıyla hazırlanan II. Küresel Isınma Kurultayı afiş ve pankartları; İETT otobüsleri, İDO, metro, üst geçit, billboard'lar gibi kamuya açık geniş alanlarda sergilenmeye başlandı.
II.. Sonuç Bildirgesi açıklanacak
TGC II. Küresel Isınma Kurultayı bitiminde bu yıl da Sonuç Bildirgesi kamuoyuna açıklanacak. Geçtiğimiz yıl panelistlerin sunumları ve katılımcıların görüşleri dikkate alınarak TGC Küresel Isınma Kurultayı Bilim Komitesi üyeleri İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu ve İ.Ü. Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Doğanay Tolunay tarafından hazırlanan Sonuç Bildirgesi, insanlığın en büyük tehditlerinden birini oluşturan Küresel Isınma ve İklim Değişikliği konusunda çarpıcı sonuçları ortaya koymuş; Unutmayalım, değişen iklim gibi de görünse aslında geleceğimiz. Geleceğimizi değiştirmek için henüz çok geç değil!' açıklaması yer almıştı...
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayınız
COP29, iklim krizine karşı verilen sözlerin ötesine geçip, bu taahhütlerin nasıl finanse ve için...
Kara Rapor 2024’e göre, Türkiye’de nüfusun %92’sinden fazlası Dünya Sağlık Örgütü standartlarının...
2040'a kadar sera gazı emisyonlarını %90 azaltmayı hedefleyen AB, iklim değişikliğiyle küresel öncü...
Erasmus AI, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla geliştirilen ve bu alanda ilk...
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en...
Araştırmalara göre, 2023’te kara ekosistemleri neredeyse hiç karbon emmedi ve bu çöküş, küresel çok...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
TSKB, Hollanda merkezli bağımsız veri şirketi Equileap tarafından yer...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013