YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2009

AOÇ'De Yağmaya Devam

  • 25.04.2009 Birgün
       
    Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çiftliği ısrarı sürüyor. Belediye meclisinin kararıyla yapılan yeni düzenlemeleri şehircilik ilkelerine aykırı bularak iptal eden yargı kararına rağmen Mimarlar Odası çitlikte ağaç kesimi yapıldığını öne sürdü

    Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) ağaç kesimi yapıldığını ve bazı inşaatların sürdüğünü bildirdi, bu uygulamaların yasalara aykırı olduğunu öne sürdü.

    Odadan yapılan açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, AOÇ’da çeşitli düzenlemeler yapmak için bir plan değişikliği hazırladı ve bunu 12.1.2007 tarihli toplantısında karar altına aldı. Ancak yargı, yapılan düzenlemeleri imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına aykırı bularak iptal etti. Şimdi yeni bir plan kabul edilmediği halde AOÇ’da faaliyetler sürdürülüyor, ağaçlar kesiliyor, bazı inşaatlar yapılıyor” denildi.

    ‘Ne yaptıklarını bilmek hakkımız’

    Açıklamada şu görüşlere de yer verildi: “AOÇ, Ankara’nın toplumsal ve kültürel kimliğini, değerlerini temsil etmesi açısından son derece önemli bir alan. Bu alana yapılmak istenen her türlü keyfi, rantçı, hukuk dışı müdahale kentlilerin tepkisini alacaktır.

    Oda olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde çiftlikte ne yapılmaya çalışıldığını öğrenmek istedik. Ne var ki hukuk dışı gerekçelerle talebimiz geri çevrildi. Bu durum yerel yöneticilerin şeffaf ve demokratik anlayıştan ne kadar uzak olduklarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Büyükşehir Belediyesi AOÇ için yeni bir plan hazırladı ve bu plan ilgili bakanlıkça onaylanmadan ve Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunulmadan uygulamaya mı konuldu? Bu sorunun yanıtı net bir şekilde ortaya konulmalı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak belediye yetkililerini demokratik ve şeffaf yönetime davet ediyor, halka ait olan Atatürk Orman Çiftliği'nin halkla beraber halk için planlanması için çağrıda bulunuyoruz.”

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu