YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2009

Balık Çiftliğini Taşımayan Yanacak

  • 24.04.2009 Radikal

    ANKARA - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, balık çiftliklerinin taşınması için tanınan sürenin 30 Mart’ta dolduğunu hatırlatarak, "Taşınmaları için son tarih ve saati söyledim. ’30 Mart 16.59 son saat’ diye söyledim. Bu konuda kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

    Eroğlu, TBMM’de gazetecilere yaptığı açıklamada, balık çiftliklerinin uygun yerlerde, çevreyi kirletmeden faaliyet göstermelerini sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

    Çevre kirliliğine yol açan çiftliklerin bulundukları yerden taşınmasına karar verdiklerini anımsatan Eroğlu, bu konuda çiftlik sahiplerine, işletmecilerine yardımcı olduklarını, onlara yer gösterdiklerini ve gerekli kolaylığı sağladıklarını ifade etti.

    Veysel Eroğlu, buna rağmen çiftliklerini taşımayanlar bulunduğunu bildirerek, "Onlar sandı ki ’seçimler oluyor, biz bunları aşarız, gitmesek de olur boş ver...’ Ama devlette bir ciddiyet vardır. Taşınmaları için son tarih ve saati söyledim. ’30 Mart’ta 16.59 son saat’ diye söyledim. Bu işin şakası yok. Kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

    Sürenin bitmesine rağmen çiftliklerini taşımayanlara gerekli yaptırımların uygulanacağını hatırlatan Eroğlu, "Önce birinci kademe ceza vereceğiz. Sonra cezayı katlayacağız. İkinci kademede, çiftliği resen taşıtacağız. Üstelik yüzde 50 fazlasıyla taşıma maliyetlerini alacağız. Sahil Güvenlik Komutanlığıyla da protokol imzaladık. Onlar da ceza kesebilecek" diye konuştu.

    Balık üretimine karşı olmadıklarını, ancak çevre temizliğini korumaya çalıştıklarını kaydeden Eroğlu, çiftlik sahiplerinin de bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.(aa)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayınız

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu