YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2009

Ormana Zarar Veren Böcekler Yakılıyor

  • 22.04.2009 Radikal

    KARABÜK’te, çam fidanlarına zarar veren çam kese böceklerinin bulunduğu dallar, çam kabuğu böceğinin bulunduğu fidanlar kesilip yakılarak böceklerin yayılması önleniyor.

    Karabük Çevre ve Orman Müdürlüğü fidanlara zarar veren böceklere karşı çalışmalara başladı. Ormancılar, çam kese böceği ve çam kabuğu böceklerinin bulunduğu fidanları tespit ediyorlar. Çam kese böceğinin sardığı fidanların dallarını, çam kabuğu böceğinin bulunduğu fidanları ise tamamen kesen ormancılar, böceklerin ormana yayılmasını önlemeye çalışıyorlar. Ormancılar varilin içerisine attıkları ağaçları mazotla yakıyorlar.

    Karabük Çevre Orman İl Müdürü Ahmet Işık, “Özellikle genç fidanlarda görülen çam kese böceği hastalığında kese şeklinde yüzlerce tırtıl olur. Bu tırtıllar ağacın filizlerini yiyerek ağacın büyümesini geciktirir. Çam kabuğu böceği hastalığı ise ağaçları kurutarak ölmesine sebep olur. Ekiplerimiz bu hastalıklarla mücadeleye başladılar. Ağaçta çam kese olan bölgeyi kesiyor ve bu kısmı mazot dökerek yakıyoruz. Çam kabuğu böceği olan ağacı ise kökünden kesip yakarak bu böceklerin üremesini ve diğer ağaçlara sıçramasını önlemiş oluyoruz. Yaklaşık 100-150 hektarlık alandaki ağaçlarda tedavi yapacağız” dedi.(dha)

    Haberin sayfasına ulaşmak için

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu