YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2009

"İnsan Doğanın Parçası Olduğunu Kabullenmeli"

  • 22.04.2009 bianet

    ÇMO, insalığın doğaya hakim olmaya çalışırken sonunu hazırladığını vurguladı.

    Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) genel sekreteri Burçak Karaman Uysal, Dünya Günü (22 Nisan) nedeniyle yaptığı açıklamada su, küresel ısınma, kirlilik gibi sorunlara dikkat çekerek "İnsanlık doğanın bir parçası olmayı bir türlü kabullenemiyor" dedi.

    "İnsanlık küresel kapitalizm ve tüketim çılgınlığı girdabında, doğayla yürüttüğü bu hakimiyet mücadelesinde yaptığı her etkinin karşılığında doğadan defalarca aldığı uyarıları görmezden gelmeye devam ediyor. Ozon tabakasındaki incelmeyle verilen uyarı, küresel bazda ısınmayla devam ediyor."

    Uysal, yaptığı yazılı açıklamada Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, kamu sektörü çevresel yatırım harcamalarının gayrisafi yurtiçi hasıla içindeki payının 2003'te binde 4,28; 2006'da da binde 3,84 olduğunu vurguladı.

    "Hükümet orman talanından hukuksuz, denetimsiz madencilik faaliyetlerinin önünün açılmasına, akarsuların bile satışa çıkarılmasından nükleer santral yatırımlarına kadar bir dizi yanlış politika ile ekoloji ve çevre alanında hiç bir duyarlılığı olmadığını her icraatında gözler önüne seriyor."(EÜ)

    Haberin sayfasına ulaşmak için

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu