YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2009

Sudaki Hayata Nefes Aldıran Proje: Antalya'nın Bilinmeyen Yaşamı

  • 26.03.2009 Atlas

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk bilinciyle sadece Antalya'yı değil tüm Türkiye'yi ilgilendiren bir projeyi hayata geçiriyor. Antalya'nın sualtı yaşantısını, durumunu anlatan bilinçlendirme ve tanıtım amaçlı sualtı, belgesel filmi yapılması, arşivlenmesi ve tanıtılması ile bu yolla farkındalık yaratılması çalışması Şubat 2009'da başladı.
     
    Sualtı zenginlerimizin dünyanın önemli ülkelerinde tanıtılması ve Türkiye'nin uluslararası arenada sualtı dalış turizm merkezi haline gelmesi amacıyla başlatılan bu önemli sosyal sorumluluk projesinde, dünyaca ünlü belgesel yapımcılarının gözüyle ülkemizin deniz altı zenginliklerinin dünyaya açılması planlanıyor.

    Türkiye'deki sualtı canlılarını, hala gün ışığına çıkmamış tarihi dokuyu ve batıkları gün ışığına çıkartarak, sualtı zenginliklerimizi dünyaya tanıtacak ve ülkemizin uluslararası sualtı dalış turizminde öncü ülkeler arasında yer almasını sağlayacak sosyal sorumluluk projesinin ilk durağı Antalya...

    Türkiye için son derece önemli bu sosyal sorumluluk projesinin sahibi olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ''Amaçlarının Antalya denizinin doğal, tarihi zenginliklerini tanıtarak koruma yoluyla kamuoyu bilinci yaratmak ve deniz kenti Antalya'yı tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini'' vurguladı.

    Antalya Büyükşehir belediyesinin denizlerimizi topluma geri kazandırma bilinci ile yürüttüğü proje, sualtı yaşamını anlatan bilinçlendirme ve tanıtım amaçlı yapılan sualtı belgesel filminin yapılması ile aynı filmin tüm halka tanıtılması ve farkındalık yaratılmasını hedefliyor.

    Kentte bu zamana kadar yapılmış en kapsamlı sualtı etkinliği çalışmasının gerçekleştirilmesi ve Antalya'yı çevreleyen denizin sesinin çocuklardan büyüklere kadar herkese duyurulabilmesi bu projenin ana amaçlarından. Ayrıca, bu çalışma denizlerimizin korunması için belediyenin yaptığı yatırımların nasıl bir sonuç verdiğini göstermek açısından büyük önem taşıyor. Bu proje belediyenin sadece sanat ve bilime yaptığı bir destek değil, çevre bilincinin geliştirilmesi ve korunması amacını taşıyan bir sosyal sorumluluk projesi.

    25 kişilik bir ekiple sürdürülen belgesel ve farkındalık yaratma çalışmalarına Şubat 2009'da başlanıp, Antalya sualtı belgesel film çekimleri 25 Mart'ta tamamlandı. Antalya'nın bilinmeyen yaşamı belgeseli ve farkındalık çalışmasının tamamının Nisan 2009'da bitirilmesi planlanıyor.

    Çalışmalarını Amerika ve Türkiye'de sürdüren projenin yapımcısı ve genel koordinatörü Serkan Yiğit, projenin Antalya'ya katkısının çok büyük olduğunu, çevre bilincinin oluşturulması, halkın deniz yasamı hakkında bilgilendirilmesi ve deniz yaşamının korunması, denize kıyısı olan ilçelerin deniz yaşamının arşivlenmesi, sportif balıkçılık ve dalış aktivitelerini geliştirmek olacağını belirtip, Antalya'nın ve Türkiye'nin doğal sualtı zenginliklerinin dünyada büyük bir heyecanla karşılanacağını söyledi.

    Ayrıntılı bilgi için: www.antalyaninsualtiyasantisi.com

    Haberin sayfasına ulaşmak için
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu