YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Mart 2009

Son Üç Gün

  • WWF-Türkiye herkesi “Dünya Saati”ne (Earth Hour) katılmaya; küresel iklim değişikliğine karşı tüm dünyayla birlikte harekete geçmeye çağırıyor...

    “Dünya Saati” tarihin en büyük küresel eylemi olmaya aday. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Nobel Barış Ödülü sahibi Desmond Tutu gibi kanaat önderleri herkesi “Dünya Saati”ne katılmaya davet ediyor. Giza Piramitleri’nden Eyfel Kulesi’ne varan ünlü yapılar ışıklarını söndürecek. Türkiye’den destek verenlerin sayısı hızla artıyor.

    “Dünya Saati” (Earth Hour) hareketi ilk kez Mart 2007’de WWF-Avusturalya’nın önderliğinde Sidney kentinde başladı ve 2008 yılında küresel bir kampanyaya dönüştü. Her yıl Mart ayında belirlenen bir saatte güvenlik dışı ışıkları kapatarak destek verilen “Dünya Saati”, küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir hareketle fark yaratılabileceğini gösteriyor. Tek ve büyük bir sese dönüşen hareket sadece gereksiz aydınlatmaları söndürerek bile atmosfere karbon salınımını azaltmanın ve iklim değişikliği için birşeyler yapmanın mümkün olduğunu küresel bir mesajla anlatıyor. Bu yıl 28 Mart 2009, Cumartesi günü her ülkenin yerel saatiyle 20:30-21:30 arasında tüm dünyada sönecek ışıklar, 2009’da da insalığın küresel iklim değişikliğine karşı birşeyler yapmaya kararlı olduğunu tüm karar vericilere göstermiş olacak.

    83 ülkeden, aralarında Moskova, Los Angeles, Las Vegas, Londra, Hong Kong, Sidney, Roma, Oslo, Cape Town, Lizbon, Singapur, Toronto, Dubai, Kopenhag ve İstanbul’un da bulunduğu 2398 şehir “Dünya Saati” hareketinde yerini alıyor. Küresel ölçekte; 5481 kurum, yaklaşık 19 bin özel sektör kuruluşu ve 8000’e yakın okulun katılacağı eylem sırasında; Toronto CN kulesi, Sidney Opera Binası, Roma’da bulunan İtalya Cumhurbaşkanlığı, Giza Piramitleri ve Eyfel Kulesi gibi bir çok ünlü ve tarihi bina ışıklarını kapatacak.

    Tüm dünyada bir milyardan fazla insanın katılması beklenen “Dünya Saati” (Earth Hour) kampanyasına WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak çağrıda bulunuyoruz. “Dünya Saati” (Earth Hour) hareketine destek vermek isteyen tüm bireyleri, kamu kurum ve özel sektör kuruluşlarını 28 Mart 2009 Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında, güvenliği tehdit etmeyen alanlarda ışıklarını söndürmeye, elektrik kullanımını azaltmaya ve küresel iklim değişikliği için dünyadan çıkacak tek sesin parçası olmaya davet ediyoruz.
     
    Yapılması gereken 0212 528 20 30 no’lu telefondan veya www.earthhour.org sitesinden WWF-Türkiye’ye ulaşarak kayıt olmak. Destek vereceğini bildiren kuruluşlar WWF-Türkiye’nin kurumsal sitesinde açıklanmaktadır


     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu