YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Mart 2009

“Herkes İçin Su” Santralistanbul’da

  • WWF Türkiye

    Yaşamın vazgeçilmez kaynağı suyun serüvenini anlatan ve Paris’teki bilim ve endüstri müzesi “La Cité des Sciences et de l’industrie” tarafından hazırlanan “Herkes İçin Su”(Water for All) sergisi ilk kez Fransa dışına çıkarak Türkiye’de ziyaretçilerle buluşuyor.

    WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve TÜSİAD tarafından getirilen sergiye, 12 Mart – 31 Mayıs tarihleri arasında santralistanbul  ev sahipliği yapacak.

    “Herkes İçin Su” sergisi, oyunlar ve uygulamalı ünitelerle özellikle aileler ve çocuklar için, suyun işitsel ve görsel öğelerinin yer aldığı bir ortamda sunuluyor. Suyun varlığını ve yokluğunu anlatan sergide, ziyaretçiler günlük hayatlarında nasıl bir tüketici olduklarını test edebilecek, suyun katı, sıvı, gaz hallerini görecek, fiziksel özelliklerini keşfedecek ve bir damla suyun yolculuğuna tanıklık edecek. “Herkes İçin Su” sergisinde suyun olağanüstü hikayesinde ziyaretçiler de rol alacak.

    “Su Oyunları” “Su Tiyatrosu” ve “Suyun Geleceği” başlıklı üç ana bölümden oluşan ve suyun kontrol edilmesi, yönetilmesi, kullanımı, temizlenmesi, korunması ve tasarruf konularında bilgi veren sergiyi gezenler dünyada suyun güncel durumu hakkında da fikir sahibi olacak.

    V. Dünya Su Forumu çerçevesinde suyun kullanımının ve yönetim biçiminin tartışıldığı günlerde, su konusunda ailelerde ve özellikle çocuklarda farkındalık yaratmayı amaçlayan sergi, suyun yaşamsal, toplumsal, ekonomik ve siyasi rollerini etkileşimli yollarla izleyiciye sunarak, suyun ve dolayısıyla insanlığın geleceği hakkında kendimizi sorgulamamızı sağlayacak.

    Sergi kapsamındaki atölyeler ve okul turlarında yer alan oyunlu ve etkileşimli yan aktiviteler, çocukların suyun günlük yaşamdaki rolü ve korunması konusundaki farkındalığını ve bilgi düzeyini artıracak.

    “Herkes İçin Su”
    12 Mart – 31 Mayıs 2009
    santralistanbul, Galeri 1
    Kazım Karabekir Cad. No. 1 Eyüp
    Sergi, Pazartesi hariç her gün 10.00 – 20.00 saatlerinde ziyarete açık olacaktır.
    İletişim Merkezi: 0212 444 0 428

    Bilgi için: santralistanbul, Arzu A. Girgin 0212 311 73 60 aaslan@bilgi.edu.tr

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu