19.02.2009 NTVMSNBC
Milas Av Komisyonu, Tuzla Sulak Alanı, Bafa Gölü ve Uyku Vadisi'ndeki avlanma yasağının 1 yıl daha uzatılması yönünde karar aldı.
Milas Av Komisyonu, İlçe Kaymakamı Şahin Aslan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıya Kaymakam Aslan'ın yanı sıra İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak, İlçe Tarım Müdürü Ali Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Erdinç Uyar, Milas Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Mustafa Özkan katıldı.Toplantıda, Tuzla Sulak Alanı, Bafa Gölü ve Uyku Vadisi'ndeki avlanma yasağının 1 yıl daha uzatılması yönünde karar alındı.Milas Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Mustafa Özkan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bafa Gölü'nün doğal bir park olduğunu ve bu bölgedeki avlanma yasağının 15 yıl önce alındığını bildirdi.Her yıl yasağın uzatıldığını ifade eden Özkan, ''Bafa Gölü bir tabiat parkı, buranın avlanmaya açılması, ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde verilecek olan önerge ile olur. Bunun dışında Bafa Gölü'nün avlanmaya açılması söz konusu olamaz'' dedi.Özkan, geçen yıl Milas'ta keklik avının yasak olduğunu, ancak bu yıl alınan kararla söz konusu yasağın kalktığını belirterek, toplantıda avcı başına 2 keklik avlanmasına izin verilmesi yönünde karar alındığını kaydetti.
Bafa Gölü
Muğla'nın Milas ilçesi ile Aydın ili sınırlarında bulunan Bafa Gölü, Türkiye'nin en önemli kuş alanlarından birisi. Doğa Derneği tarafından her yıl düzenli olarak yapılan kuş sayımlarına göre, Bafa Gölü'nde 120 binden fazla su kuşu bulunuyor. Gölde, 200'den fazla balık türü yaşıyor. Göl, Tabiat Parkı statüsünde ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile jandarma çevre timleri tarafından korunuyor.Gölde yaşanan kirlilik iddiaları ve geçen yıllarda yaşanan balık ölümleri nedeniyle, çevreciler sık sık bölgede protesto eylemi düzenlemişti.
Uyku Vadisi
Milas'a 18 kilometre, Gökçeler köyüne ise 2 kilometre mesafedeki ''Uyku Vadisi'', doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bir bölümü koruma altına alınan vadiyi her yıl yaklaşık 20 bin turist ziyaret ediyor. Vadide, yer alan endemik bitki türleri ve çok sayıdaki kuş türü, özellikle yabancı bilim adamlarının dikkatini çekiyor.
Tuzla Sulak alanı
Muğla ve ilçelerinde gönüllü olarak görev yapan ''Kuş Gözlemcileri'', Muğla'nın en önemli kuş alanlarını, ''Bafa Gölü, Güllük Deltası, Dalaman Ovası, Tuzla Sulak Alanı, Gökova Ovası ve Köyceğiz Gölü'' olarak belirtiyor.Gönüllü kuş gözlemcilerinin 2008 yılında yaptığı tespitlere göre, kuşların türleri ve sayılarına göre Tuzla Sulak Alanı'nda 33 farklı kuş türü yaşıyor. Özellikle, Kuzey ülkelerinden sıcak bölgelere göçen flamingolar, Tuzla Sulak Alanı'na geliyor.
http://yesil.ntvmsnbc.com/Haberler/HaberDetay.aspx?HaberId=1074
COP29, iklim krizine karşı verilen sözlerin ötesine geçip, bu taahhütlerin nasıl finanse ve için...
Kara Rapor 2024’e göre, Türkiye’de nüfusun %92’sinden fazlası Dünya Sağlık Örgütü standartlarının...
2040'a kadar sera gazı emisyonlarını %90 azaltmayı hedefleyen AB, iklim değişikliğiyle küresel öncü...
Erasmus AI, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla geliştirilen ve bu alanda ilk...
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en...
Araştırmalara göre, 2023’te kara ekosistemleri neredeyse hiç karbon emmedi ve bu çöküş, küresel çok...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
TSKB, Hollanda merkezli bağımsız veri şirketi Equileap tarafından yer...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013