YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Şubat 2009

"Termik Santrale Karşı Olmayan Adaylar Halktan Oy İstemesin"

  • 09.02.2009 bianet

    Şehirlerine kurulması plananlanan termik santrele karşı Çevre Meclisi kuran Samsunlular nükleer karşıtı eylem yaparak yerel seçimlere hazırlanan adaylara seslendiler: Termik santral konusu seçim sonrasına bırakılmasın!

    Samsun Çevre Meclisi bir eylem yaparak kentte kurulacak termik santralleri protesto etti. Çevre Meclisi bileşenleri Samsun halkının temiz ve yaşanabilir bir çevre talebini dile getirdiler.

    Çevre Meclisi’nin çağrısıyla dün saat 15:00’te Çiftlik Süleymaniye’de buluşan Samsunlular yaptıkları açıklamayla yerel seçimlere hazırlanan adaylara seslendiler.

    "Çevreye zarar vermeyen bir enerji politikası istiyoruz"

    "Termik Santralleri İstemiyoruz", "Termik Santrallere Dur", "Temiz Çevre Hakkımız" sloganlarının atıldığı eylemde Meclis adına okunan açıklamada Samsun’da mevcut santrallerin yarattığı kirliliğe değinilerek altı yeni termik santralin kurulmasına yönelik girişimlerin halkı rahatsız ettiğine dikkat çekildi.

    "Termik santrale karşı olmayan adaylar halktan oy istemesin."

    Belediye başkanlığı adaylarına seslenen Meclis üyeleri “Termik santral konusunun seçim sonrasına bırakılması yerine şimdiden çözülmesi” istediler.

    "Temiz çevre, teniz hava, temiz su, santralsiz Karadeniz, ve çevreye zarar vermeyen bir enerji politikasının oluşturulsun."

    Eylemde ayrıca bir kız çocuğu kendi yazdığı ve belediye başkan adaylarından termik santral kurdurmayacağına söz vermeleri istediği bir metin okudu. (BÇ)

    http://www.bianet.org/bianet/kategori/bianet/112447/termik-santrale-karsi-olmayan-adaylar-halktan-oy-istemesin

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu