YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2008

Kamboçya'da Vahşi Ticaret

  • 24.11.2008 CNN Türk

    Kamboçya'da makak maymunları canlı canlı yakalanıyor, kafeslerde bekletiliyor ve üzerlerinde deney yapılmak üzere ABD ve Çin'e gönderiliyor. Hayvan hakları örgütleri hükümetleri bu vahşi ticareti durdurmaya çağırıyor.

    İngiliz Hayvan Deneylerinin Yasaklanması Birliği'nin (British Union for the Abolition of Vivisection/BUAV) elde ettiği görüntülerde, Kamboçya ormanlarındaki vahşi maymunların tuzağa nasıl düşürüldüğü görülüyor.

    BUAV'ın tespitine göre, her yıl binlerce maymun vahşi doğadan koparılıyor ve gaddarca bir uygulamayla kafeslerde bekletilip satılıyor:

    "Bu hayvanları iki sebepten ötürü korumak önemli: Onlar da canlı ve bu süreçte çok acı çekiyorlar. Yalnızca kaydedilen görüntülere bakarak bile onlara yapılan gaddarlığı, yaşadıkları travmayı ve bu süreçte çektikleri acıyı anlayabilirsiniz. Bu hayvanların korunması çok önemli. Korunmalarına yönelik uluslararası kurallar var ama bunlar uygulanmıyor."

    Kurum, bulgularında, geçtiğimiz yıl Kamboçya'dan dış ülkelere 10 bin maymunun satıldığı, yakalanan 10 maymundan 8'inin kötü koşullar nedeniyle araştırma laboratuvarlarına bile ulaşmadan öldüğü bilgisi yer alıyor.

    Maymun ticaretinin yasadışı olduğunu vurgulayan BUAV, Kamboçya hükümetine çağrıda bulunuyor:
     
    "Kamboçya yetkililerini bu konuda soruşturma başlatmaya çağırıyoruz. Maymunların ticaretini de engellememiz gerekli. Bu çok gaddarca va yasalara aykırı."

    Popülasyonu Afrika'dan Japonya'ya kadar uzanan makak maymunun 22 türü bulunuyor.

    http://www.cnnturk.com/2008/dunya/11/24/kambocyada.vahsi.ticaret/501939.0/index.html

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu