YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2008

Bitlis'te Biyolojik Mücadele Başladı

  • 07.11.2008 Radikal

    BİTLİS - Ormanlardaki zararlılarla mücadele amacıyla Bitlis'te çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, hazırladıkları 500 kuş yuvasını ağaçlara astı. Orman İşletme Müdürü Şakir Güneri, kuş yuvası asarak biyolojik mücadele yaptıklarını söyledi.

    Orman İşletme Müdürlü tarafından hazırlanan kuş yuvaları, Bitlis'in farklı ormanlık alanlarında bulunan ağaçlara asıldı. İşletme Müdürü Şakir Güneri ve ekibi ağaçlara tırmanarak kuş yuvalarını uygun noktalara bıraktı. Güneri, ormanlardaki zararlıların giderek arttığını, kuşların da giderek azaldığını, kuş neslini çoğaltmak için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Kuşların yuvaya kavuşmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Orman İşletme Müdürü Güneri şöyle konuştu:

    “Bilindiği üzere Orman Genel Müdürlüğü'nün orman zararlarına karşı en büyük çalışması biyolojik ve mekanik mücadeledir. Bölgemizdeki meşelik alana geçen ilkbahar aylarında 500 keklik doğaya saldık. Bu yıl ise 500 kuş yuvasını, değişik yerlere asarak doğal hayatı korumaya çalışıyoruz. İleriki yıllarda bunun büyük faydasını göreceğiz. Ormanlarımızda genellikle bu gölgede kuş nesli azalıp tükeniyor. Yuvalar tahrip ediliyor. Orman Müdürlüğü olarak amacımız burada doğal dengeyi korumak. Bu amaçla da kuşların neslini korumaktır.”

    http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=907289&Date=10.11.2008&CategoryID=85

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu