YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Eylül 2008

Ödüllü Türk Teknesini Fransızlar Kullanacak

  • 02.09.2008 Milliyet

    Köşk’e çıkan Hakan Gürsu, güneş ve rüzgâr enerjisiyle çalışan Volitan adlı teknesinin, Fransızların kuracağı çevreci kentte kullanılacağını açıkladı.

    “Volitan” adlı tekne tasarımıyla, alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olarak kabul edilen Uluslararası Tasarım Ödülleri’nde (IDA 2007) birincilik kazanan Hakan Gürsu, ekibiyle birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti. Güneş ve rüzgâr enerjisiyle hareket eden teknesine Fransızların ilgi gösterdiğini belirten Gürsu, Volitan’ın, Fransa’nın Hint Okyanusu’nda dünyaya model olması için inşa edeceği çevreci kentin deniz aracı olacağını söyledi.

    Sarkozy’nin çevreci kenti

    ODTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü  öğretim  üyesi ve Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Gürsu, dün ekibiyle birlikte Gül’ü ziyaret etti. Köşk’ten gelen talep üzerine Gül’le yaklaşık 1.5 saat görüşen Gürsu, “Volitan” adlı tekne tasarımı konusunda uluslararası gelişmeler olduğunu belirtti.

    Gürsu, “Volitan’la Fransa ilgileniyor. O konuda da bilgi verdik” dedi. Fransa’nın Hint Okyanusu’ndaki sömürgesi Reunion Adası’nda oluşturacağı yenilenebilir şehirde, çevreci Volitan’ın kullanılacağını belirten Gürsu, “Sarkozy burada yenilenebilir şehir kuruyor. 2030’da bitirecekler. Burada temiz enerji olacak. Benzinli araç olmayacak. Reunion dünyaya model bir kent olacak. Volitan burası için deniz aracı olarak seçildi” dedi.

    http://www.milliyet.com.tr/Yasam/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=yasam&ArticleID=985701&Date=02.09.2008&b=Odullu%20Turk%20teknesini%20Fransizlar%20kullanacak&ver=13

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu