YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Ağustos 2008

Beykoz Ormanları Kül Oldu

  • 19.08.2008 Milliyet

    Beykoz Çavuşbaşı beldesi Dermen Bayırı mevkiinde dün saat 11.30’da çam ve makilik alanda başlayan yangında yaklaşık 7 hektarlık alan kül oldu.

    Rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına ilk müdahaleyi Kavacık Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait ekipler yaptı. Çekmeköy istikametine doğru ilerleyen yangına müdahale eden ekipler su sıkıntısı yaşayınca, çevredeki belediyelerden yardım istendi.

    Takviye ekipler gönderildi

    Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy ve Çavuşbaşı belediyeleri park ve bahçeler müdürlüğüne ait su tankerleri bölgeye takviye olarak gönderildi. Ayrıca, civar mahalledeki camilerden vatandaşlara, yangın alanına yardım etmeleri için çağrı yapıldı. Yangın söndürme çalışmalarına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir yangın uçağı ile iki helikopter de destek verdi. Yapılan, iki saatlik yoğun müdahale sonuç verdi ve yangının büyümesi durduruldu. 3 saat sonra da yangın tamamen kontrol altına alındı.

    Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iki yangın söndürme uçağı, Dışişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine Gürcistan’a gittiği için orman yangınlarına müdahale etmedi. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Yeterli uçakla zamanında müdahale edilseydi bu kadar alan yanmazdı” dediler.

    Beykoz Çavuşbaşı Mahallesi’nde çıkan yangın, ilerlemesi durumunda özellikle Çekmeköy beldesindeki yerleşim yeri ve Beşiktaş Nevzat Ayaz Spor Tesisleri’ni etkileyebilirdi.

    Gürcistan’da orman yangını

    Öte yandan, Gürcistan’ın turizm cenneti Borjomi kasabasında dört gün önce başlayan yangın giderek büyürken, alevlere müdahale edilemedi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye sınırına 80 kilometre uzaklıktaki Borjomi’de devam eden yangını söndürme çalışmalarına dünden itibaren Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) iki uçağının katıldığını bildirdi.

    http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=guncel&ArticleID=980008&Date=19.08.2008&b=Beykoz%20ormanları%20kül%20oldu&ver=78

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu