YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Ağustos 2008

Film Setindeki At Ölümüne Tepki

  • 02.08.2008 CNN Türk

    Malatya'da, 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' filmin çekimleri sırasında kamyonet arkasında sürüklenen 2 attan birinin ölmesi hayvanseverlerin tepkisini çekti.

    Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu üyesi ve Adana Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, atın ölümüyle ilgili soruşturma başlatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazılı talepte bulundu.
     
    Manken Tuğba Özay'ın başrolünü üstlendiği ve Gani Rüzgar Şavata'nın yönetmenliğini yaptığı 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' filminin çekimleri sırasında senaryo gereği 2 at kamyonetin arkasına bağlanarak yerde sürüklendi.
     
    Çekimler sırasında sürüklenen atlardan biri öldü. Film setinde atların sürüklenmesi birinin de ölmesi hayvanseverlerden tepki aldı.
     
    DOHAYKO Genel Sekreteri ve HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Çıtırık, konuyla ilgili filmin çekimlerine destek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ilgililer hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.
     
    Nesrin Çıtırık, yazılı başvurusunda soruşturma açılmaması halinde konuyu Avrupa'ya taşıyacaklarını ileri sürdü. Çıtırık, dilekçede özetle şu görüşlere yer verdi:
     
    "AB üyelik sürecinde bulunan ve uygar dünyanın bir parçası olmayı hedefleyen ülkemizde, Orta Çağ'da bile zor görülecek bir vahşet yaşanmıştır. Bir film çekimi sırasında at sürüklenerek öldürülmüştür.
     
    Türkiye için uygar bir imaj konusunda ciddi çalışmalar bulunan bakanlığınızın vahşiler tarafından yapılan bu insan olmaya ve uygar olmaya tamamen aykırı çirkin ve utanç verici vahşet için bakanlık teftiş kurulunuzca ciddi boyutlarda soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Bu yapılmadığı takdirde bu vahşete resmi kurumların da suskun kalması hususu federasyonumuzca tüm AB ülkeleri nezdinde paylaşılacaktır."
     
    Hayvanseverler ise tepkilerini çeşitli internet sitelerinde başlattıkları imza kampanyasıyla da dile getirdi.

    http://www.cnnturk.com/YASAM/haber_detay.asp?PID=223&HID=1&haberID=487898

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu