YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2008

İzmir Fuarı'nda Ana Tema Küresel Isınma

  • 17.07.2008 Radikal

    İZMİR - Bu yıl 77'nci kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliği’ ana temasında düzenlenecek. Panellerin, stand-up gösterilerinin gerçekleştirileceği fuarda bir milyonun üzerindeki ziyaretçinin küresel ısınma konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

    Türkiye'nin ilk ve genel ticaret fuarı İEF, bu yıl 22 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında 77'nci kez düzenlenecek. İEF'nin bu yılki ana teması tüm insanlığı yakından ilgilendiren ‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliği’ olarak belirlendi. Bu kapsamda, İEF'de ana tema ile ilgili paneller, stand-up gösteri, tiyatro oyunları gibi birçok etkinliğe evsahipliği yapacak. Bir milyonun üzerindeki ziyaretçinin küresel ısınma konusunda bilinçlendirilerek, ‘Ben ne yapabilirim?’ sorusunu kendilerine sorarak, harekete geçmelerinin sağlanması hedefleniyor.
     
    Kocaoğlu panelde konuşmacı
     
    25 Ağustos'ta ‘Yaşam Yok mu?’, 26 Ağustos'ta ‘Dünyaya Ne Yaptık?’, 27 Ağustos'ta ‘Tehlikeli İlişkiler’, 28 Ağustos'ta ‘Birlikte Kurtaralım’ başlıkları altında 4 panel gerçekleştirilecek. Panellerin açılışını Türk sinema dünyasının ünlü aktörlerinden Ediz Hun yapacak. Ediz Hun'un milletvekilliği yaptığı dönemde TBMM'de Çevre Komisyonu Başkanı olması, yine geçmiş dönemlerde Çevre Bakanlığı'nda müşavirlik, İstanbul Çevre İl Müdürlüğü yapması nedeniyle panellerin açılışını yapmak üzere davet edildiği belirtildi. Panelde konuşmacı olarak dikkat çeken isimler arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yer alıyor. Küresel ısınma ile birlikte İzmir'in içme suyunda bazı bölgelerinde arsenik değerlerinin yüksek çıkmasının ardından Başkan Kocaoğlu, ‘Dünyaya Ne Yaptık?’ başlıklı panele konuşmacı olarak katılacak. Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği Başkanı Murat Durak ise, ‘Tehlikeli İlişkiler’ başlıklı panelde konuşacak.
     
    Açık alanda blegesel gösterimi
     
    Fuar süresince, İsmet İnönü Sanat Merkezi çevresinde kurulacak dev ekranlarda ziyaretçilere 10 gün boyunca ‘İnsanlığın izi’, ‘Kaybolan kültürlere yolculuk’ gibi küresel ısınma ve iklim değişikliği ana teması kapsamında belgesel gösterimleri sunulacak. Küresel ısınma ile ilgili eserleri bulunan yazarlar da özel imza günleri düzenleyecek. Konuyla ilgili karikatür, resim, heykel sergileri açılacak.
     
    Küresel ısınmanın stand-up'ı

    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi, Guiness Rekorlar Kitabı'nın Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, küresel ısınmanın etkilerini stand-up gösterisiyle anlatacak. Tiyatro Boyalı Kuş ekibi de ‘2 Dereceyi Beklerken’ adlı oyunlarıyla İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahne alacak. Kanal-D ekranlarında Genç Bakış adlı programın sunucu ve yapımcısı Abbas Güçlü, 26 Ağustos'ta İEF'de küresel ısınma konusunu gençler ve kent yöneticilerinin katılımıyla düzenlenecek programda tartışacak.
     
    Tasarruf eden cihazlar tanıtılacak

    Fuarda küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadele eden, su ve enerji tasarrufu, yeşil enerji ve yeşil sanayi ürünlerini esas alan firma ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine öncelik verilecek. Geri dönüşüme uygun, çevreye zarar vermeyen, su, elektrik tasarrufu sağlayan yeni nesil teknoloji ve buluşlar sergilenecek. Katılımcı firmalarda alternatif enerji, iklimlendirme, buna bağlı olarak organik ürün üretiminde, satışında bulunan firmalar ağırlıkla yer alacak. İEF katılımcısı gıda firmaları açıkta satış yapamayacak. Sertifikası bulunan, sıcakta bozulabilecek ürünleri için buzdolabı getirme şartı aranan firmalar ürünlerinin tanıtımı hijyenik standlarda yapacak. (dha)

    http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=888961&Date=18.07.2008&CategoryID=85
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu