YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2008

Barışapedal'ın da Destek Olduğu 20. Ecotopia Turu Başladı!

  • Nükleer enerji ve nükleersantral'e karşı,çevre ve ekoloji için pedal çeviren 16 katılımcının bu yıl ki durağı Türkiye! Sofia'dan başlayıp,dün 15:00'ta Edirne Kapıkule sınırından ülkemize giriş yapan Eciatopia  bisikletçilerini Barışapedal'dan 5 kişi karşıladı.21 katılımcıyla devam eden grup 23 veya 24 Temmuz'da Bakırkoy'den İstanbul'a giriş yapacak..Onları karşılamak ve Taksim'e,hatta olabilirse Sinop'a kadar eşlik etmek için sizlere çağrıda bulunuyoruz.
    İstanbul'da 2 gün konaklayacak olan ekip 26 Temmuz Cumartesi günü Taksim Gezi parkında yapılacak basın açıklamasından sonra turlarının son bulacağı Sinop'a devam edicekler.Bisikleti ve doğayı seven, 'nükleer'e hayır!' demek isteyen herkes bu tura dilediği yerden katılıp,dilediği yerden ayrılabilir.

    Ecotipia nedir?

    Ecotopia 2 hafta süren, aktivistlerin,çevresel ve sosyal konulara dikkat çeken grupların katıldığı her yıl düzenlenen bir etkinliktir.Ecotopia,1989 yılından beri EFYA (European Youth For Action) tarafından ve ev sahibi yerel çevreci gruplar tarafından organize edilir.Bu yıl Türkiye'de yapılan Ecitopia Ekolojik Ütopyalar Derneği ve Barışapedal tarafından desteklenmiştir.

    Ecotopia çevresel,sosyal,siyasal ve diğer konularla ilgili öğrenme,bilgive deneyim paylaşma yeridir.Her yıl yüzlerce kişinin katıldığı buluşmalarda,çevresel ve ekolojik konuların yanısıra sosyal ve siyasal konularda fikirler paylaşılır,tartışmalar yapılır:küresel ısınma,ulaşım ve hareketlilik,genetiği değiştirilmiş organizmalar,organik yiyecekler,ekolojik yapılar,sürdürülebilir altyapı,küresel politika,alternatif medya,gçömenlik,ırkçılık,yabancı düşmanlığı,kültürel konular vb. gibi konular bunlar içerisinde sayılabilir.

    Bu sene Ecotopia nükleer santral inşaatı için seçilmiş bir yerde Sinop'ta yapılacak ve genel olarak enerji meselelerini tartışacak.

    Bilgi için: Ebru Sat satrebru@yahoo.com

    İletişim adresleri

    www.ecotopiagathering.org
    www.ekolojikutopyalar.org/tr
    www.thebiketour.net
    www.efya.org
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu