YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2008

AOÇ’den 250 dönüm daha gitti

  • 17.07.2008 Milliyet

    TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu, Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) 258 bin 186 metrekare arazisinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz devri ile orman ve kıyı arazilerine spor tesisi yapılmasını öngören kanun teklifini kabul etti.

    Teklife göre; AOÇ sınırları içinde bulunan 258 bin 186 metrekare arazi ve bunun üzerinde yer alan spor tesisleri ve müştemilatı, 49 yıl süreyle bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilecek. Bu alanda yapılan veya yapılacak spor tesisleri, sporun geliştirilmesi dışında ticari bir amaç için kullanılamayacak ve tahsis edilmeyecek.

    Kıyı arazileri açılacak

    Genel müdürlük tarafından yapılacak spor tesislerine verilecek izinden bedel alınmayacak. Teklife göre, çeşitli orman alanlarındaki spor tesisleri de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilebilecek, bu arazilerde yeni spor tesisleri yapılabilecek. Bu tesisler, spor federasyonlarına veya spor kulüplerine de işlettirilebilecek. Spor kulüplerine işlettirilmesi halinde genel müdürlük tarafından kira bedelinin yüzde 50’si, işletmeci tarafından da işletme hasılatı üzerinden yüzde 2 gayrisafi yıllık gelir payı, Orman Genel Müdürlüğü özel bütçe hesabına yatırılacak.

    MHP’li vekilden tepki

    Teklif, Kıyı Kanunu’nda da değişiklik yapılmasını öngörüyor. Buna göre, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu bakanlığın, ülke tanıtımını üst düzeye çıkaracak uluslararası spor faaliyetlerinin düzenleneceğine dair görüşü doğrultusunda, özel bütçeli idareler, belediyeler ile il özel idareleri, kıyılardaki Hazine arazilerine her türlü spor faaliyetine yönelik tesis ile konaklama tesisi yapabilecek.

    MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, AOÇ arazisinin ucundan, kıyısından kırpmalara devam edilmesi durumunda gelecek nesillere bırakılacak yer kalmayacağını söyledi.

    http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=guncel&ArticleID=894316&Date=17.07.2008&ver=98
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu