YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Şubat 2020

Olimpiyat meşalesi çevre için yanacak

  • Tokyo’da gerçekleşecek 2020 Yaz Olimpiyatları meşalelerinde, karbon salımı gerçekleştirmeyen hidrojen yakıtı kullanılacak.

    Tokyo’da gerçekleşecek 2020 Yaz Olimpiyatları, dünya için örnek teşkil edecek yenilikçi ve çevreci uygulamalarda hız kesmiyor. Madalyalardan olimpiyat köyüne kadar, hazırlığın tüm aşamalarında çevreci çözümlere yoğunlaşan Tokyo, bu konuda öncülük yapmayı hedefliyor. (Konuyla ilgili yazımızı bu linkte okuyabilirsiniz.) Son olarak; olimpiyat meşalelerinde karbon salımı gerçekleştirmeyen hidrojen yakıtı kullanılacağı açıklandı.

    Olimpiyat tarihinde bir ilk

    Hidrojen yakıtlı olimpiyat meşalesi kullanımı, Olimpiyat Oyunları tarihinde bir ilk olacak. 500 adet hidrojenle çalışan otomobili etkinlikte kullanıma açacak olan Japonya, hidrojenli Olimpiyat meşalesiyle birlikte düşük karbon salımına yönelik girişimlerine de bir yenisini eklemiş olacak. Tokyo 2020 oyunlarını organize eden yetkililer, etkinlikte ortaya çıkacak karbon salımını sıfıra indirmeyi ve çevresel sorunlar hakkında farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Meşalede kullanılacak hidrojen, Fukuşima’da bulunan bir yenilenebilir enerji tesisinden temin edilecek. Hidrojenin daha önce çevresel felaketlerin meydana geldiği bu kentten temin edilecek olması, sembolik bir anlam taşıyacak.

    Kaynak: WebTekno

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu