YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2018

Doğa İçin Çal'da Allı Turnam var

  • "Turnalar Hep Uçsun" projesi ile Anadolu'daki turna popülasyonunun korunması için çalışan, Brisa ve WWF-Türkiye, Doğa İçin Çal platformu ile birlikte özel bir çalışmaya imza attı. Brisa ve WWF-Türkiye çalışanları, Turnalar Hep Uçsun Korosu ile birlikte Allı Turnam türküsünü alışılmışın dışında çaldı, söyledi. 

    Brisa, WWF-Türkiye ile birlikte yürüttüğü "Turnalar Hep Uçsun" projesiyle 2013 yılından beri turnaların korunmasına destek veriyor. "Turnalar Hep Uçsun" projesi hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan Brisa ve WWF-Türkiye ekipleri, Doğa İçin Çal platformu ile bir araya geldi ve “Allı Turnam” türküsünü seslendirdi. 

    Yaklaşık 100 kişinin sesleri ve enstrümanlarıyla yorum kattığı Allı Turnam için özel bir klip de çekildi. Klipte, turnaların Türkiye'deki yaşam alanı olan ve yılda yaklaşık 80.000 turnanın geçtiği Çukurova Deltası’nın yanı sıra  İstanbul ve İzmit'ten görüntüler yer aldı. Allı Turnam'ın stüdyo çalışmaları ve klip çekimleri 5 ay sürdü.


    Brisa ve WWF-Türkiye iş birliğiyle 2013 yılında, Çukurova Deltası'nda başlatılan proje ile Turnalar Hep Uçsun ekibi, turnaların Çukurova Deltası'ndaki popülasyonu ve davranışlarının yanı sıra türe yönelik tehditleri araştırıyor, gerekli önlemler konusunda yetkililerle ve yöre halkı ile görüşmeler yapıyor. Turnalar Hep Uçsun projesiyle, Çukurova Deltası'nın turnalar için çok daha güvenli bir yuva haline dönüşmesi amaçlanıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu