YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Şubat 2015

TSKB’ye, Alman Kalkınma Bankası’ndan 150 milyon Euro tutarında kaynak verimliliği ve çevre kredisi

  • Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Alman Kalkınma Bankası’ndan (KfW Development Bank) kaynak verimliliği ve çevre yatırımlarının finansmanında kullandırılmak üzere 150 milyon Euro tutarında kredi temin etti.

    TSKB, Alman Kalkınma Bankası’ndan (KfW Development Bank)  Türkiye genelinde kaynak verimliliği ve çevre yatırımlarının finansmanında kullandırılmak üzere,  150 milyon Euro tutarında kredi sağladı. 12 yıl vadeli olarak temin edilen krediye ilişkin anlaşma İstanbul’da imzalandı. 

    Alman Kalkınma Bankası’ndan sağlanan ‘Kaynak Verimliliği ve Sanayide Çevresel Önlemler Kredisi’ ile TSKB’nin bu yıl uluslararası piyasalardan sağladığı kaynakların toplamı yaklaşık 1,3 milyar ABD Doları’na ulaştı.

    Kredi anlaşması imza töreninde konuşan TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök; “Sene başından bu yana yapmış olduğumuz kredi anlaşmaları ve ihraçlarla uluslararası piyasalardan sağladığımız fonları artırmaya ve çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Alman Kalkınma Bankası’ndan devlet garantisi olmaksızın temin ettiğimiz 150 milyon Euro tutarında kredi ile Türkiye genelindeki kaynak verimliliği ve çevre yatırımlarının finansmanına destek vereceğiz. Şirketlerin rekabet gücünün artırılmasının yanı sıra Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için de büyük önem arz eden bu yatırımlara ilave kaynak sağlamış olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu