YUKARI

Çevre Koruma

Eklenme Tarihi: 04 Kasım 2022

Sıfır Atık Mavi Hareketi ile 180 bin atık temizlendi

  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ‘Sıfır Atık Mavi Hareketi’ ile başlatılan ‘Deniz Çöpleri İl Eylem Planları’ kapsamında, yurt genelindeki kıyılardan Haziran 2019 - Ekim 2022 arasında 180 bin ton atık toplandı.

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Deniz ve Kıyı Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından deniz çöpleriyle etkin mücadele sağlamak amacıyla, ‘Sıfır Atık Mavi Hareketi’ kapsamında başlatılan ‘Deniz Çöpleri İl Eylem Planları’ çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Yurt genelindeki kıyılardan Haziran 2019-Ekim 2022 arasında yaklaşık 180 bin ton atık toplandığı aktarılan açıklamada, "Ülke genelindeki deniz yüzeyi, deniz dibi ve kıyılarındaki temizleme çalışmalarında toplanan 180 bin ton atığın 135 bin tonu plastik çıktı" denildi.

    İki deniz süpürgesi görevlendirildi
    Muğla genelinde denizlerin sürekli temiz tutulmasına ilişkin yapılan çalışmalara destek amacıyla iki adet deniz süpürgesinin Marmaris ve Fethiye koylarında görevlendirildiği anlatılan açıklamada, "Deniz süpürgesi ile 2.5 ayda, Marmaris ve Fethiye koylarındaki deniz yüzeyinden toplam 13 bin 121 kilogram deniz çöpü toplandı" ifadesi kullanıldı.
    Açıklamada, Deniz Çöpleri İl Eylem Planı'na ilişkin hazırlanacak faaliyet raporunun her yıl vali imzası ile bakanlığa sunulduğu hatırlatılarak, böylece ilde gerçekleştirilen faaliyet ve önlemlerin etkinliğinin yakından takip edilebildiği kaydedildi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu