YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 15 Eylül 2022

Eyfel Kulesi bir saat erken kararacak

  • Enerji krizinden etkilenen Paris’in enerji tasarruf planına göre; gece saat 01.00'a kadar ışıkları yanan Paris'in sembolü olan Eyfel Kulesi'nin ışıkları da saat 23.45'te söndürülecek.

    Paris Belediyesi’nin enerji tasarrufu planı kapsamında aldığı yeni kararlarla birlikte, Eyfel Kulesi ışıklarının saat 23.45'te söndürüleceği duyuruldu. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Paris'in enerji tasarruf planı hakkında Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Enerji krizinin ülkenin geri kalanı gibi Paris'i de etkilediğini belirten Hidalgo, 2014 yılından bu yana ekolojik geçiş için 10 milyar euro yatırım yaptıklarını söyledi. Yüzde 10 enerji tasarrufu sağlamak adına ilk adımların atılmasını gerektiğine işaret eden Hidalgo, bu kapsamda tüm Paris belediye binalarının ışıklarının yerel saat ile 22.00'de söndürüleceğini açıkladı. Hidalgo; “Ancak Parisliler’in güvenliği açısından sokak lambalarının ışıkları açık kalacak. Halihazırda gece saat 01.00'a kadar ışıkları yanan Paris'in sembolü olan Eyfel Kulesi'nin ışıkları da saat 23.45'te söndürülecek” diye konuştu.

    Kamu binalarında sıcaklık düşürülecek
    Anne Hidalgo, yaşlı bakımevleri, kreş ve benzeri kamu binaları istisna olmakla birlikte, diğer tüm kamu binalarının sıcaklıklarının kademeli olarak düşürüleceğini dile getirdi. İdari kurumlara ait binaların bu kış bir ay geç ısıtılmaya başlayacağını hatırlatan Hidalgo, genel seferberlik olması gerektiğini vurgulayarak, enerji tüketiminin yüzde 96'sının belediye hizmetlerine ait olmadığının altını çizdi. Fransız basını, Paris'te kamu binalarının ışıklarının erken söndürülmesine yönelik adımın 23 Eylül'den itibaren yürürlüğe gireceğini ve Paris'in tüm bölgelerindeki belediye binaları, belediye bağlı müzeleri ve yaklaşık 52 metre uzunluğundaki Saint-Jacques Kulesini de kapsadığını aktardı. Başkentin yüzme havuzlarındaki sıcaklığın da bir derece düşürüleceği kaydedildi. Hidalgo, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Paris'teki kamu binalarının sıcaklığının 19 dereceden 18 dereceye düşürüleceği söyledi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu