YUKARI

Ekosistemler

Eklenme Tarihi: 29 Mart 2022

Biyoçeşitliliğin korunması için gençlere çağrı

  • EY, biyoçeşitliliğin korunmasına ‘Better Working World Data Challenge 2022’ ile destek veriyor.

    EY Better Working World Data Challenge 2022, üniversite öğrencilerini ve kariyerlerinin başındaki veri bilimcilerini dünyanın en acil sorunlarından biri için çözüm üretmeye çağırıyor Yarışma bu yıl, yapay zekâ ve verilerin biyolojik çeşitliliğin tespitine ve korunmasına en etkin biçimde nasıl yardımcı olabileceğine odaklanıyor
    Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY (Ernst & Young) 2022 Better Working World Data Challenge yarışmasını başlattı. Dünya çapında katılımlara açık olan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışma, kariyerlerinin başındaki veri bilimcilerinin ve üniversite öğrencilerinin katılımlarını bekliyor. Yarışma, EY organizasyonunun günümüzde dünyanın karşı karşıya olduğu bazı ciddi çevre ve iklim değişikliği sorunlarına inovasyon ve teknoloji ile çözüm getirme kararlığının da bir göstergesi niteliğinde.

    Gençler için büyük fırsat
    EY Better Working World Data Challenge 2022 katılımcıları, biyoçeşitliliğin tespit edilmesi için gereken maliyeti ve zamanı azaltan ve doğruluk oranlarını artıran algoritmalar geliştirmek için Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve diğer kaynaklardan toplanan saha verilerini, uydu görüntülerini ve tamamlayıcı coğrafi verileri kullanacak. Microsoft, tüm katılımcılara çevre bilimi ve bilgisayar bilimini birleştiren Planetary Computer bilgi işlem sistemindeki veri kümelerine ve yarışmaya hazırlanmalarına yardımcı nitelikteki kurslara erişim olanağı sağlarken ve öğrenciler için de Microsoft Azure’a erişim kredileri sağlayacak.
    Yarışma sonunda EY, NASA ve Microsoft ve bilim topluluğunun temsilcilerinden oluşan bir seçici panel tarafından belirlenecek olan en başarılı katılımcılar nakit ödüller alacak. Ayrıca kazanan modeller, yarışma hedefleri doğrultusunda ticari olmayan amaçlarla ücretsiz olarak kullanıma sunulacak.

    Temmuz 2022’de sonuçlanacak olan yarışma hakkında daha fazla bilgiye ve kayıt sayfasına https://challenge.ey.com adresinden ulaşılabiliyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu