YUKARI

Çevre Koruma

Eklenme Tarihi: 29 Haziran 2021

Tek kullanımlık plastikler Avrupalıların hayatından çıkıyor

  • Avrupa Parlamentosu'nun 2019'da aldığı karar doğrultusunda tek kullanımlık plastik ürünler tüm Avrupa ülkelerinde 3 Temmuz 2021'den itibaren kullanımdan kalkacak.

    Avrupa Birliği’nde 2019 yılında alınan kararla üye ülkelerde tek kullanımlık plastikler yasaklandı. 3 Temmuz 2021’den itibaren, tüm üye ülkelerde plastik pipet, kaşık, çatal ve tabak benzeri tek kullanımlık plastikler tedavülden kalkıyor. Başta denizler olmak üzere ciddi çevre kirliliğine neden olan tek kullanımlık plastikler, Avrupalılar’ın hayatından çıkıyor. Avrupa Parlamentosu'nun 2019'da aldığı kararla tek kullanımlık plastik ürünler 3 Temmuz 2021'den itibaren Avrupalı’nın hayatından çıkacak.

    560 Evet oyu ile parlamentodan geçti
    Plastik içecek pipeti, kulak pamuğu pipeti, çözünür olmayan tüm poşetler, plastik bıçak, çatal, kaşık, tabak, bardak, polistirenden yapılmış yiyecek ve içecek kutuları, içecek karıştırma çubukları ve benzeri birçok ürünü yasaklayan karar 35 'Hayır'a karşılık 560 ‘Evet’ oyu ile parlamentodan geçmişti. Bu düzenlemeyle yalnızca 1-2 dakika kullanılıp atılan gereksiz plastiklerin tüketimini azaltmak ve dünyanın en büyük krizlerinden biri haline gelen plastik kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu